Başkan Tarhan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı kutladı

Başkan Tarhan

Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle yayınladığı mesajında "Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Tarhan, camilerin, inanan gönüllerin huzur bulduğu, manen beslendiği, kardeş bedenlerin birleşerek tek vücut olduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı,  vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik ve gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın, dini ve milli kültür duygularının paylaşıldığı mabetlerdir.

Din görevlilerimiz ise insanlarımızla iç içe yaşayıp onların dertleriyle dertlenen, halkımız arasında uzlaştırıcı, bütünleştirici bir tutum sergileyen, dini konularda onları aydınlatan, sosyal problemlere çözüm arayan, sorumluluk duygusu içerisinde vatanımızın her köşesinde ve yurt dışında bu ulvi görevi yerine getiren,  insanları iyiye, güzele yönlendiren yegâne kişilerdir.

 Bu vesileyle, camilerin yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen ve rahmete kavuşan bütün kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Bu hizmetlerde daim olanlara başarılar temenni ediyor, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.



Güncel 25.10.2016 04:55:32 0