Başkan Tavlı: “Tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz”

Başkan Tavlı: “Tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz”

Başkan Tavlı: “Tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz”

Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, kentin tarihi dokusunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, ilçenin tarihine sahip çıktıklarını söyledi.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, kentin tarihi miraslarına fonksiyon kazandırılmasıyla ilgili Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, restorasyonu tamamlanan Hüseyin Sabri Kadı Konağı, restorasyonu yapılacak olan Tarihi Meydan Hamamı ile Aloğlu Değirmeni gibi tarihi miraslara fonksiyon kazandırılmasıyla ilgili istişarelerde bulunuldu.
Toplantıyı değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, tarihi mirasların gelecek nesillere aktarılması için bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Ünye’mizin tarihi miraslarına sahip çıkıyoruz. Bu çerçevede kentimizde tarihi öneme sahip mekanların yeniden kentimize kazandırılmasıyla ilgili ÇEKÜL Vakfı ile toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda restorasyonu tamamlanan Hüseyin Sabri Kadı Konağı ve yine rölöve aşamasında olan Tarihi Meydan Hamamı ile Aloğlu Değirmeni’nde yapılacak çalışmalarla ilgili istişarede bulunduk. Proje aşamalarının sürdüğü iki önemli değerimizin yeniden kentimizin tarihine kazandırılması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Toplantıya, ÇEKÜL Vakfı kurucularından Yönetim Kurulu Üyesi Belgesel Sinemacılar Derneği Başkanı-Yönetmen Hasan Özgen, vakıf ve belediye yetkilileri katıldı.


Güncel 4.11.2022 16:49:42 0

İlginizi Çekebilir

1

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

2

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

5

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

6

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

7

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

8

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

9

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

10

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası