Tarih: 09.09.2024 18:28

Başkan Çolpan: "Ankara’da Osmaniye Rüzgarı Esecek…”

Facebook Twitter Linked-in

Resmen il olduğu 1996 yılından bugüne kadar gerektiği şekilde tanınmayan Osmaniye’nin tanıtımı için yurt çapında önemli metropol illerde etkinlikler düzenleyen Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Genel Başkanı Bahri Çolpan, 19-22 Eylül 2024 tarihleri arasında da başkent Ankara’da Atatürk Kültür Merkezinde yine 2. OSMANİYE GÜNLERİ düzenliyor.

Osmaniye açısından büyük önem arz eden bu etkinliklerin amacının il olmasının üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen hala “Adana Osmaniye mi, İstanbul Nuruosmaniye mi , Mersin Osmaniye mi veya Osmaniye neresi” gibi sorularla karşılaştıklarına dikkati çeken Bahri Çolpan: “Biz de Osmaniye Tanıtma Derneği olarak düzenlediğimiz etkinlik günlerinde ilimiz Osmaniye’yi yöresel ürünleri ve el sanatları ile tüm Türkiye’ye tanıtmanın mücadelesini veriyoruz. Bu konuda bize tüm yetkili mercilerin ve iş adamlarının da desteklerini bekliyoruz. Çünkü Osmaniye bizim ailece yaşadığımız ve ekmek parası kazandığımız memleketimiz Bu nedenle herkesin Osmaniye’ye ahde vefa adına borcu var ” dedi.

HEDEFİMİZ OSMANİYE'Yİ HERKESE TANITMAK

, Osmaniye'yi tanıtım günlerinin Ankara Kızılay Meydanı'nda lansman ile başlayacağını ve Osmaniye'nin plakası olan 80 sayısından yola çıkarak Ankara'lılara 80 bin paket 50 gramlık Osmaniye fıstığı ve 8 bin adet Osmaniye bayram kömbesi ikramında bulunacaklarını belirten Başkan Çolpan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Osmaniye tanıtım günlerinin devam edeceğini belirterek," Osmaniye'mizin meşhur yöresel ürünleri olan, Osmaniye Fıstığı, etli kömbe, Kadirli uslü sucuk ekmek,Zorkun tava,kısır,halka tatlı, şalgam, bici bici, Osmaniye Fıstıklı kebap, Osmaniye Fıstıklı çiğ köfte, Osmaniye simidi Kadirli turp ve sarma içi gibi organik yiyeceklerimizle Ankara'lıları buluşturacağız. Ankara'lılar yöresel meşhur ürünlerimizi uygun fiyata alma fırsatı bulacaklar.Tek amacımız Osmaniye'mizi tanıtmak olduğu için tüm satışlar maliyetine olacaktır"dedi.

Osmaniye'yi tanıtım günleri içerisinde birçok aktivitelerinde yer alacağını ifade eden Bahri Çolpan: ," Etli kömbeyi çabuk yeme yarışması düzenleyeceğiz ve 1. gelene yarım altın hediye edeceğiz. Osmaniye Fıtığı ve Osmaniye bayram kömbesi ikramlarımız etkinlik alanında da devam edecek.Osmaniye'nin yerel sanatçıları ve aşıklarının da sahne alacağı Osmaniye geceleri düzenleyeceğiz. Etkinliğimize gelen herkes doyasıya eğlenme fırsatı bulacak."dedi.

Osmaniye'yi Tanıtma Derneği Genel Başkanı Bahri Çolpan, Osmaniye'nin 28 yıllık vilayet olduğunu ve Dr.Devlet Bahçeli, Yaşar Kemal, Abdurrahman Keskiner,Ümit Besen, Emre Karayel ve Samet Aybaba gibi ünlülerin memleketi olmasına rağmen, hala tanıtım sıkıntıs çektiğini söyleyerek, tarihi ve turistik yerleri ile cennet olan Osmaniye'yi tanıtmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydederek,"Bundan sonra ki, etkinliğimizi İstanbul'da yapmayı planlıyoruz.Hedefimiz Osmaniye'yi herkese tanıtmakdır."diye konuştu.

Hazırlıkların son aşamaya geldiğine dikkati çeken Başkan Çolpan, Osmaniye adına büyük bir önem arz eden bu organizasyonun yapılmasının mimarı olan ve her türlü desteği veren Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve ilçe Belediye başkanlarına da şükranlarını sunduğunu bildirdi.

Haber: HASAN KILIÇ  - Osmaniye




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —