Başkent’te kalpazanlara geçit yok

Başkent’te kalpazanlara geçit yok

Başkent’te kalpazanlara geçit yok

Ankara’da yapılan sahte para operasyonunda 5 kişi gözaltına alınırken, 49 bin sahte Türk Lirası, 9 bin 700 sahte Amerikan Doları ele geçirildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ’Parada Sahtecilik’ suçuna yönelik operasyon gerçekleştirdi.
Kalpazanların, AVM’ler, seyyar satıcılar, mahalle esnafı, camilerin yardım kutuları ya da hayvan pazarları gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde piyasaya sahte para sürdükleri tespit edildi. 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 49 bin sahte Türk Lirası, 9 bin 700 sahte Amerikan Doları ele geçirildi.
Piyasaya sahte para süren çetenin özellikle İstanbul ve Antalya illerinden temin ettikleri sahte Türk Lirası ve Amerikan Dolarlarını Ankara’ya getirerek dağıttıkları, ve çete üyelerinin sahte paraları AVM’lerde bulunan mağazalara, seyyar satıcılara mahalle esnafına, camilerin yardım kutularına, kurbanlık satışı yapılan hayvan pazarlarında vatandaşlara vererek alışveriş yaptıkları belirlendi.

Sahte para verip gerçek para üstü aldılar
Paraların kontrol edilmesi riskine karşı ise destelerin başına ve sonuna birer adet gerçek para koyarak sahte paralara gerçek izlenimi veren çete, yüksek küpürlü sahte para ile cüzi miktarda alışveriş yapıp para üstü olarak gerçek para aldı.

Tıbbi maske ile yüzlerini gizlediler
Çete üyelerinin, sahte para verdikleri iş yerlerinde güvenlik kameralarına yakalanmamak için ise tıbbi maske kullanarak yüzlerini gizlemeye çalıştıkları tespit edildi. Ayrıca, sahte paraların anlaşılmaması için alışverişlerini özellikle akşam vakitlerinde, tenha yerlerde, kamerasız ortamlarda yaptıkları da belirlendi.
Soruşturma çerçevesinde, 11 cami görevlisi, 8 seyyar satıcı, 3 çoban ve çeşitli iş yerinde çalışan 5 vatandaşın mağdur edildiği belirtildi.


Yurt Dünya 11.10.2022 11:14:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta etkili olan yağışların ardından binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

3

Toyota Gazoo Racing WRT İsveç Rallisi'nde ilk 4 sırayı aldı

4

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sona erdi

5

Konyaaltı ilçesinde ramazan öncesi işletmeler denetlendi

6

Samandağ ilçesinde kıyı şeridinde temizlik yapıldı

7

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

8

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

9

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

10

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı