Başkent’te "Keşmir Kara Günü" anıldı

Başkent’te

Başkent’te "Keşmir Kara Günü" anıldı

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 75’inci Keşmir Kara Günü nedeniyle anma programı düzenlendi.
Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen Keşmir Kara Günü anma etkinliği, Müsteşar Abbas Sarwar Qureshi’nin konuşmasıyla başladı. Qureshi, 1947’den bu yana Hindistan’ın Keşmir halkına karşı ’kötülük’ üretmediği bir günün bile geçmediğini belirtti. Hindistan’ın silahlı saldırı yoluyla Keşmir’in özgürlük ve barış mücadelesini susturmaya çalıştığını söyleyen Qureshi, “Ancak tarih, mümkün olan hiçbir uygulama ve planın halkın iradesini ve kararlılığını yok edemeyeceğini gösteren örneklerle doludur. 75 yıllık baskının ardından Keşmir mücadelesi daha canlı, daha güçlüdür ve Keşmirliler kendilerine BM, Pakistan ve Hindistan tarafından vaat edilen meşru kendi kaderlerini tayin hakkını elde etmeye kararlıdır” ifadelerini kullandı.
Qureshi, Pakistan’ın Keşmirlilere siyasi, ahlaki ve diplomatik desteğini sürdüreceğini vurgulayarak, “Türkiye halkına ve hükümetine Keşmir konusundaki ilkeli duruşundan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Programda Pakistan Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanı’nın mesajları da okundu. Liderler, Keşmirlilerle dayanışmalarını ifade ederek, Hindistan hükümetinin 5 Ağustos 2019 tarihli yasa dışı ve tek taraflı eylemlerinin derhal tersine çevrildiğini yineledi.


Güncel 27.10.2022 14:43:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 103. yıl dönümü kutlandı

2

Kahramanmaraş'ta depremde hasar gören Ulu Cami, Kadir Gecesi'nde yeniden ibadete açılacak

3

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'dan İskenderun Kaymakamı Önder'e ziyaret

4

Türk Kızılay yıl sonuna kadar 22 aşevi daha açmayı planlıyor

5

İhmal edilen "endometriozis" kadınlarda nefes darlığı ile böbrek sorunlarına neden olabiliyor

6

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Hatay'da iş yerinde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

8

Artistik Cimnastik Dünya Kupası, Antalya'da devam ediyor

9

Futbol: Trendyol Süper Lig

10

Milli cimnastikçi Adem Asil, Antalya'da kazandığı altın madalyayı değerlendirdi: