Başkonsolos Sharav’dan, Başkan Öztekin’e ziyaret

Başkonsolos Sharav’dan, Başkan Öztekin’e ziyaret

Başkonsolos Sharav’dan, Başkan Öztekin’e ziyaret

Moğolistan İstanbul Başkonsolos’u Khishigsuren Sharav, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’i ziyaret etti. Ziyarette yerel düzeyde Türk-Moğol ilişkileri ile güncel konular görüşüldü.
Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ’’Moğolistan, tarihte bilinen en eski Türk yazıtı olan Orhun abidelerine evsahipliği yapmaktadır. Kökleri asırlar öncesine dayanan Türk-Moğol ilişkilerine özel bir önem atfediyoruz. İki ülke arasındaki işbirliğinin yerel düzeyde de daha da güçlenmesini arzuluyoruz. Başkonsolos Sharav ile de yerel yönetim politikalarını değerlendirerek mevcut ve yeni dönem projelerimizi görüştük’’ dedi.
Başkonsolos Sharav da Başkan Öztekin’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, ’’Buluşmamızın, Türkiye-Moğalistan arasındaki diplomatik, savunma ve güvenlik iş birliğini belediyecilik düzeyinde de geliştireceğini inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.


Güncel 19.10.2021 17:05:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da tohum ve tohumculuk sektörü konuşuldu

2

Antalya'da 45 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

3

Süper Amatör Lig'de Akdeniz Belediyespor, Binevler Spor'u 4-1 yendi

4

Antakya ilçesinde tamirhanede çıkan yangın söndürüldü

5

GÜNCELLEME - Adana'da işçi servisinin camını kaskla kıran motosikletlinin ehliyetine el konuldu

6

Antalya'da yağıştan etkilenen bölgelerde çalışma yapıldı

7

Sabiha Gökçen bağlantı portföyüne Slovenya'nın başkenti Lübliyana'yı ekledi

8

OYAK Çimento ARKE Arama ve Kurtarma Ekibi kuruldu

9

Turkcell genç yetenekleri GNÇYTNK programına bekliyor

10

"Yaşayan İnsan Hazinesi" ödüllü ipek böceği yetiştiricisi Emel Duman'a plaket verildi