Baştuğ Holding’in Aldığı Fabrika Tartışma Yarattı

Baştuğ Holding’in Aldığı Fabrika Tartışma Yarattı

Baştuğ Holding’in Aldığı Fabrika Tartışma Yarattı

 

Osmaniyespor eski Başkanlarından, Baştuğ Holding’in Sahibi Mustafa Baştuğ’un Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve  TMSF tarafından el konulan Ofisset Büro Mobilyaları Fabrikası, değerinin üçte bir fiyatına alması tartışma yarattı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun 12-18-2018 tarihinde yalnızca Baştuğ Holding katıldığı  ihale ile 15 milyon 200 bin liraya verilen fabrikanın arsa değerinin bu fiyatı karşıladığı iddia edildi.

Rekabet oluşturulmadan, çok düşük bir fiyata verilen fabrikanın, gerçek değerinin 60 milyon lira gibi bir rakam edeceği ifade ediliyor.

Tüyü bitmemiş yetimlerinde hakkının olduğu bu fabrikanın yok pahasına nasıl verildiği Osmaniye’de günün konusu oldu.

Ülkenin varlıklarının bu şekilde satılması asla kabul edilemez. Ayrıca TMSF bu kadar değerli bir fabrikayı yok pahasına vermesine rağmen, fabrikanın sahiplerine de tek kuruş ödeme yapmadığı ifade ediliyor.

BAŞTUĞ İŞİNİ BİLİR

Öte yandan bilgi edinme yasası sayesinde TMSF’den  aldığımız çok yetersiz bilgi acı bir gerçeği de ortaya çıkardı.

Bizler Ofisset Mobilya Fabrikası’nın 2021 yılında satıldığını zannediyorduk. Meğerse fabrika 2018 yılında alınmış ve Baştuğ Holding tepki alacağını göz önünde bulundurularak, alım işini başkanlık görevi bitince duyulması istemiş.

Mustafa Baştuğ Osmaniyespor’a Başkan olduğu dönemlerde, kendi adamlarını da takıma yetkili yaparak iyi para savuruyordu. Hepimizde “Helal olsun, iyi ki başkan oldu”diyorduk.

Ancak Başkan Baştuğ, devasa fabrikayı üçte bir fiyatına aldığı için bol bol harcama yapıyormuş. Yani başka bir deyişle, kaz gelecek yere ördeği peşin veriyormuş.

Nihayetinde Baştuğ Başkan,  görevi bırakacağı zamanda savurduğu 21 milyon lira için Osmaniyespor’un hesaplarına temlik koydu.

Baştuğ’un Başkan olduğu sürece hiçbir başarı gösteremeyen ve her yıl küme düşmemeye oynayan Osmaniyespor’dan nasıl para alacağı da merak konusu.

BAŞTUĞ’UN NE YAPMASI BEKLENİYOR?

Mustafa Baştuğ zaten harcadığının üç katını almış durumda. Bu saatten sonra hemen takımın üzerine konulan tüm hacizlerin acilen kaldırılmasını bekliyoruz. Diğer yandan Osmaniyespor’a  da ciddi bir bağış yapma beklentimiz olduğunu da ifade etmek isteriz.

 

 



Osmaniye 20.10.2021 17:32:00 1
Ahmet ışık
20.10.2021 17:51:36
Eeee yaniii para vermiş almış gasp etmemiş başka larida gitseydi ihaleye kim alsa iyi olurdu Fuat Tosyalı mi başkan Osmaniye spora ne yaptı bilmem osmaniyeli olarak şehrin takımına osmaniyeli bir iş insanı sahip çıksaydı onuda geçtik belediye sahip çıksaydı saman altından neler yürütülüyor neler bilmediğimiz daha neler var

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

2

İşçi Bayramı Osmaniye’de Kutlandı

3

Çenet, kadrosunu kuruyor

4

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

5

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

6

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

7

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

8

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

9

Osmaniye'de Bahar Temizliği

10

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor