Batmanlı çiftçiler lavanta tarımı için Isparta’ya gitti

Batmanlı çiftçiler lavanta tarımı için Isparta’ya gitti

Batmanlı çiftçiler lavanta tarımı için Isparta’ya gitti

Batman Tarım İl Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde çiftçiler, Isparta’ya teknik gezi programı düzenledi.
Batman Tarım İl Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Batman’da çiftçilere yönelik finanse edilen "Lavanta Tarımının Geliştirmesi, Yaygınlaştırması ve Eğitimi Projesi" çerçevesinde lavanta tarımının ve sanayisinin yaygın olduğu Isparta, Bursa ve Antalya illerindeki tıbbi ve aromatik bitkilerinin Batmanlı çiftçilere benimsetilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 5 teknik eleman ve 9 önder çiftçi ile teknik gezi düzenlendi.
Projenin teknik gezi programı çerçevesinde ilk olarak Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde eğitim çalışmaları, Isparta Kuyucak köyünde lavanta bahçeleri ve lavanta yağı üretim tesisleri gezilerek incelemeler yapıldı.
Ayrıca Batman’da yapılacak olan lavanta üretimi için fide üreten firmalar ve lavanta ürünleri pazarlamasını yapan ihracatçı firmalarla da görüşmeler yapılarak teknik gezi programı tamamlandı.


Güncel 12.09.2022 16:08:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Zamanın İçinde Kaleiçi" fotoğraf sergisi düzenlendi

2

Antalya'nın Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerindeki vergi rekortmenleri ödüllendirildi

3

Mersin'de çocuk işçiliğiyle mücadele sürüyor

4

Robotik cerrahide "kişiselleştirilmiş tedavi" yaklaşımı öne çıkıyor

5

Gülnar ilçesinde sınav hazırlığında olan öğrencilere destek sürüyor

6

İskenderun'da kanatları ipe dolanan kuşu itfaiye kurtardı

7

Antalya'da dereye düşen otomobildeki 3 kişi yüzerek kurtuldu

8

Antalya'da yabancı gazetecilere sağlık sistemi tanıtıldı

9

Antalya'da heyelan sonucu kapanan kara yolu çalışmaların ardından ulaşıma açıldı

10

Büyükler Türkiye Kupası Kürek Yarışları