Bayburt POMEM Müdürü Günel’e gazilik unvanı

Bayburt POMEM Müdürü Günel’e gazilik unvanı

Bayburt POMEM Müdürü Günel’e gazilik unvanı

Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Sami Günel’e gazilik unvanı verildi. Gazilik unvanı için 2019 yılından beri hukuk mücadelesi veren Günel, 3 yıllık mücadelesinin ardından gazi unvanına sahip oldu.
Günel, 1994 yılında görevini icra ederken, terör unsurlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonunda ağır yaralanmıştı. Yaralandıktan sonra da işine devam eden Günel, 2017 yılında Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne getirildikten 1 yıl sonra rütbe alarak 1. sınıf emniyet müdürü oldu. 2019 yılında gazilik unvanı almak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvuran Günel’in başvuru talebi reddedildi.
SGK’nın ret kararını mahkemeye taşıyan Günel, Ankara 4’üncü İdare Mahkemesi’ne başvurarak hukuki süreci başlattı. Günel’in başvurusunu değerlendiren mahkeme malullüğün tespiti ve rapor için Günel’i Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Sağlık raporunda Günel’in göğüs cerrahisi ve göğüs hastalıkları açısından 6’ncı derece, ortopedik açıdan 6’ncı derece malul olduğu tespit edildi.
Günel, kararın ardından, gazilik unvanına kavuştuğundan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Meslek hayatımın en büyük unvanı” dedi. Gazilik unvanını onurla taşıyacağını söyleyen Günel, mesleğe devam edeceğini ve hizmetlerimi sürdüreceğini bildirdi.


Yurt Dünya 6.06.2022 14:42:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 12 köy evi depremzedelere teslim edildi

2

Vakıf Faktoring'in halka arzı tamamlandı

3

Mersin'de "İŞKUR Gençlik Programı"ndan 2 bin 896 öğrenci yararlanacak

4

Antalya'da metruk binada çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti

5

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 7 şüpheli tutuklandı

6

Hatay'ın meşhur lezzetleri İstanbul Havalimanı'nda yolcularla buluştu

7

Antalya'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

GÜNCELLEME - Adana'da otomobilin çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

9

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ölüm yıl dönümünde Mersin'deki mezarı başında anıldı

10

Erasmus+ Programı'na katılan yabancı öğretmenlerden Adana'ya ziyaret