Bayburt Üniversitesi uygulama ve araştırma sahalarında ve serasında önemli tarım çalışmaları yürütülüyor

Bayburt Üniversitesi uygulama ve araştırma sahalarında ve serasında önemli tarım çalışmaları yürütülüyor

Bayburt Üniversitesi uygulama ve araştırma sahalarında ve serasında önemli tarım çalışmaları yürütülüyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan pandemi sürecinde, Türkiye’nin korona virüs (Covid-19) salgınına karşı her alanda gösterdiği mücadelesine Bayburt Üniversitesinden destek gelmeye devam ediyor.
Bayburt Üniversitesi, salgın sürecince gerek tarımsal faaliyetlerin aksamaması gerekse biyoteknoloji ile ilgili çalışmalara bilimsel destek sağlayabilmek için üniversitenin Uygulama ve Araştırma Sahasında bulunan sera ve açık alanlarında önemli çalışmalar yürütüyor.
Bilimsel çalışmalarla hem ulusal hem de yerel tarımsal üretime katkı sağlamayı hedefleyerek, son yıllarda tarımsal faaliyetlerde öncü girişimlerde bulunan Bayburt Üniversitesi, sera ve açık alanlarda; çilek, böğürtlen, gojiberry, güzyemişi, elma, armut, dut, domates, biber, patlıcan, patates, soğan, fasulye, mısır, ayçiçeği gibi türler üzerinde başta yeni nesil, çevre dostu ve yüksek etkili gübreler, mikrobiyal gübreler ve etkili gübreler olan biyostimülanlar olmak üzere yenilikçi bitki beslenme ürünleri ile ilgili çalışmalara devam ediyor.
Tarımsal üretime bilimsel destek sağlayabilmek için ülke genelinde başlatılan seferberliğe, tarımsal araştırma ve uygulama alanlarını aktif bir şekilde kullanarak destek olan Bayburt Üniversitesi, organik koşullarda yetiştirdiği yaklaşık otuz farklı ürünle de tarımsal üretimin sürekliliğine katkı sunacak çalışmalar yürütüyor.


Güncel 4.05.2021 18:52:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

2

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

3

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

4

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

5

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

6

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

7

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

9

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı

10

Adana'da kamyonun çarptığı kişi öldü