Bayburt’ta son bakırcılar zamana direniyor

Bayburt’ta son bakırcılar zamana direniyor

Bayburt’ta son bakırcılar zamana direniyor

Birçok meslek gibi son demlerini yaşayan bakırcılıkta Bayburt’ta geride kalan birkaç ustasıyla zamana direniyor.
Bayburt’ta bakırcılık mesleğinin son temsilcilerinden biri olan Yusuf Öztürk, mesleğin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi.
Anadolu el sanatları içinde geçmişi yüzlerce yıl öncesine uzanan bakırcılığın yaşatılması, geçmişe ve kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini hatırlatan Öztürk, mesleğini severek yaptığını ve zamanla bu mesleğin unutulacağından duyduğu kaygıyı belirtti.
20-30 yıl önce gözde bir meslek olan bakırcılığın Bayburt’ta da yaygın bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Öztürk, “Eskiden köylerde seyyar ocaklar kurup, mereklere elektrik çekerek bu işi yapardı büyüklerimiz. Dedemden babama, babamdan bana kalan bir meslek. Ben son kalem olacağım gibi. Artık işin erbabı yetişmiyor” dedi.


Güncel 14.01.2023 10:08:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Manavgat'ta Doğu Türkistan konferansı düzenlendi

2

Antalya'da "Ölçülebilir mi güzellik? İdeadan günümüze estetik yargı" söyleşisi düzenlendi

3

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

4

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

5

Hatay'da takla atan otomobildeki bebek öldü

6

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

7

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

8

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

9

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

10

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada