Bayırköy Göleti tamamlanıca 2 bin 270 dekar tarım arazisi sulanacak

Bayırköy Göleti tamamlanıca 2 bin 270 dekar tarım arazisi sulanacak

Bayırköy Göleti tamamlanıca 2 bin 270 dekar tarım arazisi sulanacak

Bilecik’te yapımı devam eden Bayırköy Barajı’nda sona gelindi. Barajın tamamlanmasının ardından depolanacak su ile 2 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak.
Bilecik’teki yatırımlarla verimli topraklar su ile buluşturuldu, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin edildi ve derelerdeki taşkın riski azaltıldı. Bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde, il genelinde yapılan su yapılarının artması önemli rol oynadı. Çalışmaları devam eden Bayırköy Barajı’nın tamamlanmasıyla barajda depolanacak su ile 2 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

"Ülke ekonomisine yıllık 8 milyon 410 bin lira katkı sağlanması hedefleniyor"
Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, AK Parti Bayırköy Belde Başkanı Selçuk Gedik, belediye meclis üyeleri Ahmet Ünal ve Hüseyin Kara ile birlikte Bayırköy Gölet’inde incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan Başkan Yaman, "Temelden yüksekliği 32 metre ve su depolama kapasitesi 820 bin metreküp olan Bayırköy Barajı’nın tamamlanmasıyla 2020 birim fiyatları ile dekar başına 3 bin 705 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 8 milyon 410 bin lira katkı sağlanması hedefleniyor. Göreve geldiğimizde hayal olarak görünen bu projemizde artık suyunda birikmesini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah çevresinde planladığımız yaşam alanlarıyla da beldemizin ve ilimizin gözde yerlerinden biri olacak göledimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


Güncel 12.03.2022 10:11:32 0

İlginizi Çekebilir

1

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

2

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

3

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

4

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

5

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

6

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

7

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

8

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

9

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

10

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı