Bayram süresince beslenme uyarıları

Bayram süresince beslenme uyarıları

Bayram süresince beslenme uyarıları

Ramazan Bayramı’nın gelişiyle birlikte bir aylık beslenme düzeninin tamamen değişmesi konusunda vatandaşları uyaran Diyetisyen Mutlu Oğuz, “Bayramın ilk günü klasik Türk kahvaltısı ile güne başlanmalıdır” dedi.
Ramazan ayı boyunca özellikle oruç tutan kişiler için komple değişen yeme düzeni, Ramazan Bayramı ile birlikte tekrar eski haline gelecek. Gün içerisindeki öğün sayısında ve tüketilen besin miktarında artışlar olacak. Bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılarla birlikte de alınan kalorilerde artışlar yaşanacak. 30 günlük Ramazan ayı sürecinde vücuttaki beslenme alışkanlığının bir anda değişmesiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Özellikle bayramın ilk günü sabah klasik Türk kahvaltısı öneren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diyetisyeni Mutlu Oğuz, öğlen ve akşam öğünlerinde de sebze ve tahıl ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

“Tatlılar tadımlık yenmeli, özellikle sütlü tatlılar tercih edilmelidir”
Bir ay boyunca gün içerisinde besin alınmamasına alışan vücuda bir anda yükleme yapılmasının sağlık açısından olumsuzluklar meydana getirebileceğini belirten Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diyetisyeni Mutlu Oğuz, vatandaşları uyardı. Bayramın ilk günü klasik Türk kahvaltısıyla güne başladıktan sonra ziyaretlerde ikram edilen tatlıların tadımlık tüketilmesi gerektiğini belirten Oğuz, şu ifadeleri kullandı:
“Ramazan ayı boyunca değişen beslenme alışkanlıklarımız, bayram ile birlikte öğün sayısının artmasına, belki de fazla yeme isteğinin oluşmasına neden olmaktadır. Bayramın ilk günü klasik Türk kahvaltısı ile güne başlanmalıdır. Kahvaltıda ise yumurta, peynir, zeytin, mevsim yeşillikleri ve tam tahıllı ekmek mutlaka olmalıdır. Yapılan ziyaretlerde ikram edilen tatlılar tadımlık yenmeli, özellikle sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Gün içinde öğün atlanmamalı, öğlen ve akşam yemekleri sebze ve tahıl ağırlıklı olmalıdır. Asitli içecekler, çay ve kahvenin fazla içilmesi su tüketimini azaltmaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte su tüketimine de dikkat edilmelidir. Gün içinden en az 2 ile 2 buçuk litre kadar su içilmesi gerekiyor. Kısa mesafeli bayram ziyaretlerinde yürüyüş tercih edilmelidir. Böylelikle gün içindeki hareket miktarı artırılabilir.”


Güncel 30.04.2022 11:55:44 0

İlginizi Çekebilir

1

YÖK ve TÜME arasında yapay zeka destekli otonom çiftlik işbirliği protokolü imzalandı

2

Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası, Antalya'da başladı

3

İş Bankası çocukların müşteri olma sürecini dijital ortama taşıdı

4

İran Milli Futbol Takımı, Antalya'da kamp yapıyor

5

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Adana'da sağanaktan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu

6

YÖK Başkanı Özvar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti

7

Sorgun Yaylası'nda menderesler havadan görüntülendi

8

BSH'den 2025'te 15 milyar avro ciro

9

Akdeniz ilçesindeki parklar temizleniyor

10

Tarsus Üniversitesi'nde "Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimi" düzenlendi