Bedensel engelli vatandaşa yardım eden polis memuruna Vali Yılmaz’dan teşekkür

Bedensel engelli vatandaşa yardım eden polis memuruna Vali Yılmaz’dan teşekkür

Tekerlekli sandalyesini iterek, ıslanmasın diye de şemsiyesini tutarak yardım eden ve sosyal medyada paylaşılan bu görüntüleri ile gönülleri ısıtan polis memuru, Vali Erdinç Yılmaz tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Osmaniye’de bedensel engelli vatandaşın valilik binası çıkışında tekerlekli sandalyesini iterek, ıslanmasın diye de şemsiyesini tutarak yardım eden ve sosyal medyada paylaşılan bu görüntüleri ile gönülleri ısıtan polis memuru, Vali Erdinç Yılmaz tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi. 
16 Ocak günü Osmaniye Valiliğine gelen bedensel engelli bir vatandaş çıkışta yağmur altında ilerlemekte güçlük çekince yardımına polis memuru Mehmet Yılmaz yetişti. Engelli vatandaşın, tekerlekli sandalyesini iterek, ıslanmasın diye de şemsiyesini tutarak yardım eden polis memurunun bu yardımı ise başka bir vatandaş tarafından fotoğrafı çekilerek sosyal medyada paylaşıldı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’da gönülleri ısıtan davranışından dolayı polis memuru Mehmet Yılmaz’ı başarı belgesi ile ödüllendirilip, davranışının çok güzel olduğunu belirterek teşekkür etti. Vali Yılmaz, “Davranışınla insanlarımızın vicdanının, milletimizin sesi oldun. Bende bu davranışından dolayı çok mutlu oldum. Ben Türk Polis Teşkilatının polislerimizin hepsinin senin gibi yardımsever olduğuna yürekten inanıyorum. Bu milletin evladına yakışan bir davranıştı. Tebrik ediyorum. Bizler zaten insanlarımız için varız, milletimizin hizmetindeyiz, onlar için varız. Milletimize de bu hizmetlerin en güzelini vermek hepimizin görevi. ” Dedi. 
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde, valilik girişinde görev yaptığını söyleyen polis memuru Mehmet Yılmaz ise engelli vatandaşı görünce ekip otosunun gelmesi için anons ettiğini ve kendisine de araca kadar eşlik ettiğini söyledi. Yılmaz, “Biz her zaman engelli vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanununda Polis alil ve acizlere yardım eder, Halkın ırz, can ve malını korur diyor. Yani bu bizim zaten asli görevimiz, yapmamız gereken şeydir. Halka hizmet, hakka hizmettir” diye konuştu. 

 



Osmaniye 19.01.2024 16:06:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü