Beethoven’ın doğum günü, besteleriyle kutlanacak

Beethoven’ın doğum günü, besteleriyle kutlanacak

Beethoven’ın doğum günü, besteleriyle kutlanacak

Steve Aoki, NERVO ve The Magician Deezer’ın ‘Beethoven Remixed’ albümünde buluşuyor.

Global online müzik hizmeti Deezer Beethoven’ın mirasını 27 Nisan Salı günü çıkacak yıldızlarla dolu bir remiks derlemesi ile kutlayacak. 14 şarkıdan oluşan Beethoven Remixed, müzik tutkunlarına en sevdikleri elektronik sanatçıların konser salonunu ve dans pistini birleştirdiği parçaları dinletecek.

Her parça, DJ’ler tarafından düzenlenen en popüler piyano parçası olan "Moonlight Sonata" gibi klasik müziğin en ikonik bestelerinden bazılarının yenilikçi, modern zamanların tasvirlerini içeriyor. Bu sınırları zorlayan ve türünün ilk örneği olan albüm, klasik müziğin zamansız seslerini çağdaş elektronik müziğin bulaşıcı canlılığıyla daha önce hiç olmadığı kadar birleştiriyor.

Albümde orijinal kompozisyonu karakterize eden sofistike duyguyu kaybetmeden, ikonik “Pathétique Sonata” yı pürüzsüz, bir şekilde klübe hazır bir şekilde sunan EDM devi Steve Aoki remiksi öne çıkanlar arasında yer alıyor.

"Beethoven’dan remiks yapabileceğim ve bugüne kadar duyduğum tüm besteler arasından ’Pathétique’i seçtim çünkü en çok benimle konuştu," diye açıklayan Steve Aoki, "Stüdyodayken tüm remiks yapabileceğim besteleri dinlerken, "Pathétique" de üzerinde oynamaya başlayabileceğimi bildiğim öğeler duydum. Ve ona doğru yönelirken, bu çok doğal geldi" diye konuştu.

Piyano çalmanın yapabilecekleri bir şey olmadığını düşündükleri için ’Ayışığı Sonatı’nı seçtiklerini belirten Nervo da, “Bu parçayı çalışabilmek büyük bir ayrıcalıktı ve dakikada 132 vuruş bir dans kaydı için harika bir ritm. Ana melodiyi bir çello ile ekleyerek kayda sıcaklık kattık. Bunun etrafında dolaştık. Bir synth sesiyle daha sert gideceğimizi düşündük ama çelloda karar kıldık" dedi.

Ayrıca, Gattüso ise hareketli, bas ağırlıklı düzenlemesiyle “5. Senfoni” nin enerjisini yakalıyor. Elektronik müziği orkestralarla birleştirmesiyle bilinen Fransız büyücü WorakIs ise "9. Senfoni" nin canlandırıcı remiksiyle işleri kulüpten çok senfoni salonuna daha yakın tutuyor. Belçikalı favori The Magician, diğer dünyadan "Moonlight Sonata" remiksiyle dinleyicileri alıp götürürken , 90’ların ikonik ikilisi Air’in yarısı olarak tanınan Jean-Benoît Dunckel, " Senfoni No. 7. "üzerine yaptığı soyut yorumuyla piyano öncülüğünde parlayan bir elektronika oluşturuyor.

Gattüso, "Çocukluğumda 12, 13 yıl saksafon çaldığım için bu melodiyi seçmeye karar verdim, bu yüzden diğer dahiler arasında klasik müzik ve Beethoven’ı tanıyordum. Melodiyi alıp içine festival havası getirme fırsatı bulmak benim için harikaydı ve sonuç epik" dedi. Beethoven Remixed 27 Nisan Salı’dan itibaren tüm dünyada yayınlanacak.


Güncel 28.04.2021 09:57:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi