Belediyenin mahallelerde açtığı kurslarla okur yazarlık oranı arttı

Belediyenin mahallelerde açtığı kurslarla okur yazarlık oranı arttı

Belediyenin mahallelerde açtığı kurslarla okur yazarlık oranı arttı

Karabük Belediyesi tarafından mahallelere kurulan Sosyal Yaşam Merkezleri’nde Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen okuma yazma kursları ile kentte okur yazarlık oranı arttı.
Karabük Belediyesi tarafından kurulan 75. Yıl, Ergenekon, Üniversite ve Çerçiler mahallelerindeki Sosyal Yaşam Merkezleri’nde açılan kurslarda kursiyerler, ilerleyen yaşlarına rağmen okuma ve yazma öğreniyor. Kursiyerleri ziyaret eden Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Sosyal Yaşam Merkezleri’nde birçok branşın açıldığını ancak Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin okuma yazma kurslarına çok önem verdiğini söyledi. Başkan Vergili’nin “Bir kişinin dahi okuma ve yazma öğrenmesine vesile olsak bu binanın maliyetini çıkarmış oluruz" dediğini hatırlatan Berker, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bir kursiyer dahi başvursa hemen öğretmen tahsis edip kurs açıyor. Öğrenmenin yaşı yok. Okuma ve yazma öğrenmek isteyen tüm hemşehrilerimiz bizimle irtibata geçebilirler. Kursiyerlerimiz son derece ilgili ve başarılı. Kendilerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.


Güncel 8.11.2021 19:51:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı