Belediyenin tarımsal kalkınma çalışmaları sürüyor

Belediyenin tarımsal kalkınma çalışmaları sürüyor

Belediyenin tarımsal kalkınma çalışmaları sürüyor

Bodrum Belediyesi, geçtiğimiz yılın son aylarında dikimini yaptığı 8 bin 750 adet enginarın hasadını yapıyor.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin artırılarak ürün çeşitliliğinin sağlanması çerçevesinde 2022 yılının kasım ayında Karaova Kemer Mahallesi dikimini gerçekleştirdiği enginarların hasadına başladı.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, belediye mülkiyetinde 11 dekarlık alanda bulunan ve çok yıllık bir bitki olan Bayrampaşa enginarının besin değerinin yüksek olduğunu ve lezzetli bir tür olduğunu ifade etti. Yaprakları kesilip içindeki yumuşak çanak kısım çıkarılarak tüketilen bu türün ilk hasadının yapılmasına rağmen kullanılan bilimsel teknikler sayesinde oldukça verimli olduğu ve yaklaşık olarak 1 tonluk ürün elde edileceği belirtildi.

Başkan Ahmet Aras’ın Tarımsal Kalkınma Hamlesi Projesi çerçevesinde çalışmalarına kararlılıkla devam eden ekipler, önümüzdeki günlerde belediye mülkiyetinde bulunan lavanta ve karakılçık buğdayının da hasadını gerçekleştirecek.

Belediye ekipleri, toprak analizleri yaparak bölgeye uygun tarım ürünlerinin yetiştirilip vatandaşlara yeni tarımsal ürünlerin ekimi ve dikimi konusunda yol göstermeyi hedefliyor.


Ekonomi 30.05.2023 11:24:41 0

İlginizi Çekebilir

1

HDI Sigorta yenilenen işveren markası ile çalışan deneyimini güçlendiriyor

2

Mdgrup Osmaniyespor, Kırşehirspor 2-1 mağlup etti

3

Osmaniye Uluslararası Yarı Maratonu koşuldu

4

Osmaniye’de kontrolden çıkan minibüs devrildi: 1 yaralı

5

Bakan Kurum, Hatay'da, 455 bininci afet konutu teslimi öncesi incelemelerde bulundu

6

Antalya'da su kanalına düşen ineği itfaiye kurtardı

7

Emekli emniyet müdürü ve oğlu çavdar sapıyla sanatsal eserler ortaya koyuyor

8

Adana'da denizde kafes balıkçılığında ilk hasat ihracat için yapıldı

9

Düden Şelalesi dört mevsim ziyaretçi ağırlıyor

10

Hatay'da temel kazısında Geç Antik Çağ'a ait mozaik bulundu