"Ben De Varım" projesinde uygulamalı eğitimler başladı

"Ben De Varım" projesinde uygulamalı eğitimler başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin başlattığı özel bireylerin hayata katılımını sağlayan "Ben De Varım" projesinin uygulamalı eğitimlerine başlandı.
Engelli bireylerin hayata katılımı noktasında birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, geleceğin madalyalı engelli sporcularını yetiştirmek ve her spor dalında "Ben de varım" demeleri için bu çalışmayı hayata geçirmişti. Bu kapsamda, 2021 yılı içinde Kocaeli’de yaşayan 10-35 yaş arası farklı engel gruplarındaki 904 bireyle görüşme sağlanarak, spora yönelik yetenek taramaları yapıldı. Projede saha çalışmaları halen devam ediyor.
Beden eğitimi ve spor bilimleri alanlarından mezun personele hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor. Eğitimin içeriğinde; engellilerde fiziksel aktivite ve performans sporlarının faydaları, engelliler için beden eğitimi dersinde çevre güvenlik planlaması, zihinsel yetersizliği olan bireylere uyarlanmış beden eğitimi ve spor, görme engellilere spor, spor çizelgeleri, şekil verme, uyaranlar yönerge sunma, kontratlar, özel eğitimde temel kavramlar, doğal öğretim yöntemleri, özel eğitimde değerlendirme, zihin engelli bireylerle beden eğitimi ve spor çalışmalarında liderlik, davranış kontrolü davranış değiştirme, engel türleri, pekiştirme, ipuçları türleri ve kullanımı, dil ve konuşma, aile ile görüşme teknikleri gibi konular yer alıyor. Ayrıca uygulamadaki eğitimler kapsamında özel gereksinimli bireylere antrenör olma bilgisi ve spor beceri analizi ve beceri öğretimi veriliyor.


Güncel 8.02.2022 08:44:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

2

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

3

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

5

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

6

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

7

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

8

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

9

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

10

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı