Biden, İtalya Başbakanı Draghi ile Beyaz Saray’da bir araya geldi

Biden, İtalya Başbakanı Draghi ile Beyaz Saray’da bir araya geldi

Biden, İtalya Başbakanı Draghi ile Beyaz Saray’da bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden ile İtalya Başbakanı Mario Draghi Beyaz Saray’da bir araya geldi. Liderler, ABD-İtalya ilişkilerini, Ukrayna-Rusya Savaşı’nı, enerji ve gıda güvenliği konuları ele aldı.
ABD Başkanı Joe Biden ile İtalya Başbakanı Mario Draghi ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan Beyaz Saray’da bir araya geldi. Biden görüşme öncesi yaptığı konuşmada, Draghi’ye Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki tutumu için teşekkür ederek, "İtalya ve ABD’nin uzun bir ortak geçmişi var" dedi.
Biden, güçlü bir Avrupa Birliği’nin “ABD’nin çıkarına olduğuna” inandığını ifade ederek, "Putin gerçekten bizi ayırabileceğine inandı ve hepimiz harekete geçtik" dedi.

“Avrupa’nın ve İtalya’nın gerçek bir dostu olarak desteğinize güvenebileceğimi biliyorum"
Draghi ise yaptığı açıklamada, Biden’a ABD ve İtalya arasındaki bağların Avrupa’daki huzursuzluk nedeniyle güçlendiğini hissettiğini ifade ederek, "Ülkelerimiz arasındaki bağlar her zaman çok güçlü olmuştur. Hatta Ukrayna’daki savaş bu bağları daha da güçlendirmiştir" dedi.
Draghi, “Putin bizi bölebileceğini düşündüyse de başarısız oldu” ifadelerini kullanarak, görüşmede Biden ile "enerji güvenliği" ve "gıda güvenliği" konularını ele alacaklarını aktardı. Draghi ayrıca, "Ukrayna’da yaşananlar Avrupa Birliği’nde köklü bir değişiklik getirecek" ifadelerini kullanarak, Biden’a "Her zaman yakındık, şimdi çok daha yakın olacağız. Avrupa’nın ve İtalya’nın gerçek bir dostu olarak desteğinize güvenebileceğimi biliyorum" dedi.


Güncel 11.05.2022 00:03:59 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

5

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

6

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

9

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi