Bilecik’te basketbol sahaları pandemi süresince vatandaşlara kiralanacak

Bilecik’te basketbol sahaları pandemi süresince vatandaşlara kiralanacak

Bilecik’te basketbol sahaları pandemi süresince vatandaşlara kiralanacak

Bilecik Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı ikinci birleşiminde kentteki basketbol sahaları pandemi süresince vatandaşlara kiralanmasına karar verildi.
Bilecik Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilirken, 6 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının ilk gündem maddesi olan şehirdeki basketbol sahalarının pandemi süresince geçici olarak düğün ve cemiyetlere kiralanması ve kiralamaya ilişkin ücret ve tarifelerin belirlenmesi konusu görüşüldü. Ücret ve tarife komisyonundan gelen raporun görüşüldüğü toplantıda alınan kararla belirlenen sahalar düğün ve cemiyetler için kullanıma açık olacak. Belirlenen alanlarda hafta sonu cuma, cumartesi ve pazar günleri saat: 11:30 ile 15:30 saatleri seans başı KDV dahil 350 TL, hafta içi pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri saat: 17:00 ile 21:00 saatlerinde KDV dahil 250 TL olmasına oy birliğiyle karar verildi.
Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıkları döküm ücretleri izin belgesi ücretlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin ücret ve tarife komisyonundan gelen rapor görüşülerek, karar oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda ayrıca Bilecik Kayı Gıda Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. personellerine su aboneliklerinde belediye personeli tarifesinin uygulanması konusuna ilişkin hukuk komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Buna göre söz konusu personellerin su aboneliklerinde belediye personeli tarifesinin uygulanmasının ’reddine’ karar verildi.

Denetim komisyonu raporu okunarak meclis üyelerine bilgi verildi
İmar konularının görüşüldüğü toplantıda ayrıca Denetim komisyonu raporu okunarak, meclis üyelerine bilgi verildi. Toplantının son gündem maddesi kapsamında Meclis Başkanvekili Mustafa Sadık Kaya’nın başkanlığında 2020 yılı belediye faaliyet raporu meclise sunularak, oy çokluğuyla kabul edildi.

"Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olacağız’’
Toplantı sonunda kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Semih Şahin, pandemi ve diğer zor zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında yer alacaklarını belirtti. Başkan Şahin, ‘’İlk geldiğimiz yıl, Ramazan ayı boyunca yaklaşık ihtiyaç sahibi 280 aile saptamıştık. Maalesef her yıl ekonomiye bağlı olarak bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşımızın sayısı artıyor. Geçen yıl yardım ettiğimiz vatandaş sayısı 700 civarı oldu. Pandemi ve ülkenin ekonomik koşulları göz önünde bulundurulunca bu yıl bin ihtiyaç sahibine ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu yöndeki gerek gıda yardımı gerek diğer alandaki destek çalışmalarımızı tamamladık. En kısa zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşımızı deşifre etmeden yardımları kendilerine teslim edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.


Güncel 10.04.2021 10:58:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi