Bilime merak duyanların adresi “Mamak Füzyon”

Bilime merak duyanların adresi “Mamak Füzyon”

Bilime merak duyanların adresi “Mamak Füzyon”

Türkiye’de ilk defa ileri teknoloji alanlarında yerel yönetim inisiyatifi ve modeli oluşturan Mamak Belediyesi, hayata geçirdiği ’Mamak Füzyon’ çatısı altında genç yetenekleri ve akademisyenleri Matematiksel Bilim Toplantısı’nda bir araya getirdi.
Türkiye’de ilk defa ileri teknoloji alanlarında yerel yönetim inisiyatifi ve modeli oluşturan Mamak Belediyesi, hayata geçirdiği Mamak Füzyon çatısı altında genç yetenekleri ve akademisyenleri Matematiksel Bilim Toplantısı’nda bir araya getirdi. Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Dr. Osman Coşkun, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Prof. Dr. M. Taner Koşan, Doç. Dr. Miraç Çetin, Doç. Dr. Aynur Özcan ve bilime merak duyan gençlerin katılımıyla gerçekleşen ilk toplantıda Müzik ve Matematik İlişkisi, Jonglörlük Döngüleri, Evren ve Matematik konuları ele alındı.

"Çağın ötesinde bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz"
İnsanlık tarihinde yeni bir dönem yaşandığını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Mamak Belediyesi olarak Türkiye’de çok az sayıda mevcut olan teknoloji ve girişimcilik birimimizi kurduk. Sosyal ve temel bilimleri kaynaştıracak olan Mamak Füzyon Merkezi’miz gençlerimize yeni fikirlerin aşılandığı merkez olacak. Gençlerimizin dinamik gücünün farkındayız ve burada yaptığımız çalışmalarla onlara çağın ötesinde bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Devrim niteliğinde proje
İnsanlığın, tanımaya, keşfetmeye, okumaya ilk önce kendisinden başlaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Dr. Osman Coşkun, “Gücümüzün farkına varıp, yenilikler üretmeliyiz. Mamak Füzyon, ülkem adına dünya adına devrim niteliğinde bir proje. Buradaki genç fikirler çok şanslılar, buranın nimetlerinden faydalanacaklar. Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse’nin bu çalışması muhteşem, kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Güncel 3.10.2021 10:10:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı