Binlerce parça kullanıp şaheser gemiler üretiyor

Binlerce parça kullanıp şaheser gemiler üretiyor

Binlerce parça kullanıp şaheser gemiler üretiyor

Tarihte var olmuş her türlü geminin birebir belli ölçeklerde küçültülmüş modelini yapan Ahmet Cengiz Dumlupınar, çocukluk hayali olarak başladığı gemi modelciliği hobisini yeni mesleği haline getirip profesyonelce çalışmalara imza atıyor.
Edirne’nin Şükrüpaşa Mahallesi’nde kurduğu atölyesinde çocukluk hayallerindeki gemileri aylarca süren çalışmalar sonucunda sanata dönüştüren 71 yaşındaki Ahmet Cengiz Dumlupınar’ın tasarladığı gemi modellerini görenler hayran kalıyor. Nusret Mayın Gemisi, Barbaros Hayreddin Zırhlısı, Ertuğrul Firkateyni, Bandırma Vapuru, Hamidiye Kruvazörü, Akdeniz Yolcu Vapuru ve Anadolu Hisarı Vapuru gibi onlarca gemi modelini uzun uğraşlar sonucu tasarlayan Dumlupınar, birbirinden farklı modellerde gemiler üretmeye devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli müzelerinde eserleri olan Dumlupınar, gemi modelciliği işinin kendisini dünyaya ve yaşama bağladığına vurgu yaptı.
Hobi olarak başladığı gemi modelciliğini şimdi profesyonelce yaptığı bir meslek haline getirdiğini söyleyen Ahmet Cengiz Dumlupınar, bir geminin binlerce parçadan oluştuğunu ve kendi elleriyle yaptığını ifade etti. Günde 8 saat çalışarak Barbaros Hayreddin Zırhlısı’nı 1 yılda tamamladığını anlatan Dumlupınar, günde 8 saat çalışıldığında basit modellerin 5-6 ayda tamamlandığını belirtti. Eserlerini gören kişilerin gözlerindeki beğeniyi görünce ve güzel sözler duyunca bu işin bedeli olarak aldığı en önemli şeyin bu olduğunu belirten Dumlupınar, sağlığı el verdiğince gemi modelciliği yapmaya devam edeceğini söyledi.


Güncel 13.10.2021 09:43:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "4. Astronomi Gecesi" düzenlendi

2

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

4

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

5

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

6

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

7

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

8

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

9

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

10

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı