’Bir diyet listesi herkese uymaz’

’Bir diyet listesi herkese uymaz’

’Bir diyet listesi herkese uymaz’

Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı Torun, bir diyet listesinin herkese uymayacağını söyledi.
Birçok kişi sağlıklı yaşamak için diyet yapıyor. Diyet yapılırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler veren FBM Tıp Merkezi Diyetisyeni Deniz Tığlı Torun, diyet listelerinin kişiye özel olması gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.

“Bir diyet listesi herkese uymaz”
Diyet listelerinin kişiye özel olması gerektiğinin altını çizen Deniz Tığlı Torun, “Bir başkasının diyet programı size uymaz. Çünkü beslenme programları kişiye özel planlanır. Nedir bu kişiye özel plan dersek; her bireyin uyku saati, sabah uyanma saati, öğün alışkanlıkları, sevdiği ve sevmediği yiyecekler, enerji ve besin ögesi ihtiyacı, metabolizma hızı, sağlık geçmiş öyküsü, sosyal yaşamı, iş saatleri, iş yerinde temin edebileceği yiyecekler ve hedefleri birbirinden çok farklıdır. İşte bu sebeplerle diyet yani beslenme programları bireye özel olmalıdır” dedi.
Başkasının diyet listesinin başka kişileri zorlayabileceğini ifade eden Torun, şunları söyledi:
“Bir başkasının diyet listesi sizi zorlayabilir. Sevmediğiniz yiyecekler içerebilir öğün saatleri veya öğün sıklığı sizin iş ve sosyal hayatınıza uyum sağlamaz ve bu gibi sebeplerle programı uygularken çok zorlanabilirsiniz. Bu durum diyet konusunda bıkkınlık yaratabilir. Oysaki size özel sizinle birlikte planlanmış bir beslenme programı size ve hayatınıza o kadar kolay uyar ki hiç zorlanma hissetmeden artık sağlıklı beslenmeye başlamış ve hedefe doğru kolaylıkla ilerliyor olursunuz. Siz siz olun bir arkadaş veya internet aracılığı ile edindiğiniz programları kendinize uygulamayın. Sizin bedeniniz ve ihtiyaçlarınız diğer bireylerden farklı bu sebeple metabolizmanıza sahip çıkın; size en uygun beslenme programı ile diyet sürecinizi geçirin.”


Güncel 18.06.2022 11:29:49 0
Anahtar Kelimeler: ’bir diyet listesi herkese uymaz’

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2

Osmaniye'de turp işçileri, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Anadolu'nun kahve kültürünü tanıtan müzeyi 2 yılda yaklaşık 50 bin kişi gezdi

4

Yeşilay, Hatay'da geçen yıl 8 bin 125 kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi

5

arabam.com'dan kış aylarında güvenli sürüş tavsiyeleri

6

Antalya, bisiklet sporunda da en önemli kamp merkezlerinden biri olacak

7

Cesur Kulaçlar projesinin 3. dönemi tamamlandı

8

Burdur'daki Karacaören Barajı'nda üretilen alabalık ve somon yurt dışından alıcı buluyor

9

Yale Linus Akıllı Kilit L2 Lite'ı piyasaya sürdü

10

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor