Bir köy haritadan siliniyor

Bir köy haritadan siliniyor

Osmaniye?nin Bahçe  köyünde kurulmak istenen taş ocağı, köyü adeta tehdit ederken, bir köyünde haritadan silecek gibi  görülüyor.

Toplam 2 bin nüfusu, 700 seçmeni ve 300  hanesi bulunan köyün geçimi  genel olarak tarım ve hayvancılıkla yapılıyor. Doğa harikası ve bir çok tarihi eseri de içinde barındıran Bahçe köyünün bugünlerde huzurunu bir taş ocağı bozmaktadır.

Başak Gazetesi olarak bizde kendi gücümüze göre köylüleri yalnız bırakmamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

Konu ile ilgili olarak  dün Bahçe köyünden bir grup vatandaş gazetemize ziyaret etti ve verdiğimiz destekten dolayı teşekkür etti. Köylüler ayrıca şu açıklamayı yaptı:

?Köyümüzde faaliyete başlayacak olan taş ocağı sizin yayınınızdan sonra bir süre durdu ve şu an yeniden faaliyetlere başladı. Bu taş ocağının köyümüze  uzaklığı 200 metredir. Çalışmaya başladığı takdirde kesinlikle köyümüzde yaşam biter ve haritan silinir. Bu kadar insanın yaşadığı köye bu kötülük nasıl yapılır. Söz konusu firmanın elinde bulundurduğu ruhsat geçersizdir ve şu anda kaçak olarak çalışmaktadır. Lütfen bize yardım edin. Bizi yalnız ve sahipsiz bırakmayın. Bir firmanın para kazanması için bizi evimizden  ve yuvamızdan etmeyin. Bizim feryadımızı artık yetkililer duysun gelsin durumu görsün?

BUGÜN EYLEM VAR

Bahçe köylüleri yaptıkları ortak açıklamada, bu gün Cuma namazını mütakiben büyük bir eylem yapmaya hazırlandıklarını ifade ederek, ?Gerekirse sesimizi Ankara?ya duyurmak için her yolu deneyeceğiz. Buradaki eylemler yetersiz kalırsa köylüler olarak toplanıp hepimiz Ankara?ya kadar yaya olarak  yürüyüp orada da eylem yapacağız. Lütfen köyümüzün geleceği üzerine kimse pis hesap yapmasın. Biz burada mütevazi bir şekilde yaşamımızı sürdürüyoruz. Para kazanmak uğruna kimse bizim huzurumuzu bozup evimizi yuvamızı dağıtmaya kalkmasın.?dediler. 



Güncel 25.10.2016 04:50:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri uygulama sınavına girdi

2

Adana'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı

3

Koruyucu aileliğini üstlendiği minik Ela'nın "süt annesi" oldu

4

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

5

Mersin'de "change araç" operasyonunda 12 kişi yakalandı

6

Antalya'da 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

7

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

8

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

9

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

10

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması