Bir römork dolusu kavun dakikalar içinde tükendi

Bir römork dolusu kavun dakikalar içinde tükendi

Bir römork dolusu kavun dakikalar içinde tükendi

Sivas’ın Gemerek ilçesinde satışa çıkarılan bir römork dolusu kavun dakikalar içinde satıldı. Bazılarının kavunları çuvala doldurup alması ise dikkat çekti.
Sivas’ın Gemerek ilçesi Tatlıcak mezrasında yaşayan Burhanettin Şimşek, tarafından 25 dönüm alana kavun ekildi. Su ve gübre kullanılmadan üretilen kıraç kavunlar geçtiğimiz gün hasat edildi. Diğer kavunlardan daha lezzetli ve dayanıklı olan kavunları römorka dolduran Şimşek, ilçe merkezine götürerek satışa sundu. Kilogramını 5 lira olan kavunlar adeta kapış kapış satıldı. Kavunları kimisi poşete kimisi ise çuvala doldurdu.

“Kavunlarımız kıraç olduğu için dayanma süresi çok fazla”
Burhanettin Şimşek, kavunun dayanma süresinin uzun olduğunu belirterek, "Kavun yetiştiriciliği yapıyorum. Dededen beridir yapıyoruz bu işi. Bu yıl 25 dönüm ektim. Verim güzeldi. Dün toplamıştım, ilçe merkezine getirdim. Kavunlarımız kıraç olduğu için dayanma süresi çok fazla. Saklandığı müddetçe 3.aya kadar dayanabiliyor. Kışın isteyen hastalar oluyor, canı isteyen hamile kadınlar istiyor. Onlara da hediye olarak veriyoruz” dedi.


Güncel 1.10.2022 10:31:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Terminal Kadıköy'e "Özellikli İşletme Ödülü"

2

Osmaniye’de çiftçilere 61 bin 106 adet sertifikalı zeytin fidanı dağıtıldı

3

Jandarmadan öğrencilere mesleki tanıtım ve şehit ailesine ziyaret

4

Mersin'de sigara kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

5

Osmaniye’de 89 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

6

Osmaniye’de 35 yıllık öğretmen Eray Akdağ’a duygusal veda

7

Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi

8

Mersin'de trafolardan bakır kablo çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı

9

Antalya'da bir işçiye işkence yaptıkları iddia edilen 4 sanığa hapis cezası

10

Tera Yatırım Teknoloji Holding'de üst düzey atama