Biranda yağdı, onlarca araç yolda kaldı

Biranda yağdı, onlarca araç yolda kaldı

Biranda yağdı, onlarca araç yolda kaldı

Erzurum’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Karla kaplanan yollarda vatandaşlar araçlarıyla güçlükle ilerleyebildi. Yolda mahsur kalanlar arasında Meteoroloji Uzmanı ve Fen İşleri Daire Başkanı’nda olması dikkat çekti.
Erzurum’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum-Pasinler karayolunda onlarca araç yolda kaldı. Buzlanmanın etkisiyle yolda yan yatan tır nedeniyle Pasinler karayolu bir süre ulaşıma kapatıldı. Araçlarına yazlık lastiklerini takan vatandaşlar biranda kar yağışının başlamasıyla araçlarıyla birlikte yolda mahsur kaldı. Ekipler karlı yolları açmak için çalışma başlattı.
Karlı yollarda mahsur kalanlar arasında meteoroloji uzmanı da vardı, fen daire başkanlığı müdürlüğünde çalışanlarda. Vatandaşlar, “Mahsur kaldık yollarda, yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyoruz. Meteoroloji uzmanının yolda mahsur kalması da böyle bir şey. 2-3 saattir yolda bekliyoruz” dediler.
Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Tuncay Atasever ise "Fen İşleri Daire Başkanı olarak bende yolda kaldım. Yoğun bir kar yağışı vardı. Tabi uluslararası bir yol olduğu için dikkat etmemiz gerekiyordu" şeklinde konuştu.
Kent genelinde ise yağan kar kartpostallık görüntüler oluşturdu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise kar yağışının Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevresinde devam edeceği belirtildi. Yetkililer, ulaşımda aksamalar, don, buzlanma ve tipi gibi olumsuzluklara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.


Güncel 13.04.2022 11:29:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

2

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

3

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

4

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

5

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

6

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

7

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

8

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

9

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü

10

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu 8. Isparta Kitap Fuarı'nda konuştu: