Bitki üretiminden 6 milyon TL tasarruf

Bitki üretiminden 6 milyon TL tasarruf

Bitki üretiminden 6 milyon TL tasarruf

Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve 19 ilçede kullanılan, çalı, ağaç ve örtücü bitki türlerinin üretimi çelikleme yöntemiyle serada yapılıyor. Yılda 600 bine yakın çok yıllık bitki üretimi yapan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 milyon TL tasarruf sağlıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir tarım teknikleri ve çevre dostu üretim tekniklerinden yararlanarak, alanlarda kullanılan bitkilerin budama atıklarından yeni bitki üretimi yapıyor. Gürsu Hizmet Birimi’nde bulunan 6 bin 500 metrekarelik serada yılda 600 bin adet çok yıllık bitkilerin üretimi yapılıyor.

“Budama atıkları fidan oluyor”
25 bin metrekare alana sahip fidanlıkta da yöreye uygun ağaç türlerinin üretimi yine budama atıkları ve tohumla yapılıyor. Yapılan budamalarla ağaçların ve çalı grubu bitkilerin bakımını yaparken budama artıklarını da değerlendirerek yeni bitki eldesi sağlanıyor. Yapılan üretimlerle yılda yaklaşık 6 milyon TL tasarruf sağlanıyor. Çelikler perlite dikilerek köklenmeleri sağlanıyor.

“Üretimi yapılan bitkiler”
Köklenme aşamasından sonra tüplere dikilen bitkiler gerekli büyüklüğü ulaştıklarında ise Antalya’daki park, bahçe ve refüjlere dikiliyor. Fidanlıkta çoğunlukla çalı grubundan kartopu, ruelya, alev çalısı, irisina, alternanthera, bahçe külü, çıtır taflan, yer örtücü grubundan zebrina, orman sarmaşığı, gynura, fare kulağı, kurakçıl bitkilerden cycas, kaktüs, sukulent, tıbbi aromatik bitkilerden ise santolin, lavanta, biberiye üretimi yapılıyor.


Güncel 15.02.2022 12:12:51 0
Anahtar Kelimeler: bitki üretiminden 6 milyon tl tasarruf

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da trafik uygulaması yapıldı

2

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

3

Kumluca'da "Engel yok, spor var" projesi

4

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı Alanya Ultra Trail yarışları tamamlandı

5

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

6

Mersin'de trafik kazasında şehit olan polis memuru için cenaze töreni düzenlendi

7

Girişimsel radyoloji uygulamalarıyla birçok ameliyat "bıçaksız cerrahi" ile gerçekleştirilebiliyor

8

Osmaniye’de devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

9

Parkur Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Mersin'de başladı

10

Akbank "Sürdürülebilir İklimlendirme Finansman Programı"nı hayata geçirdi