Bitlis kırsalında EYP ve top mühimmatı ele geçirildi

Bitlis kırsalında EYP ve top mühimmatı ele geçirildi

Bitlis kırsalında EYP ve top mühimmatı ele geçirildi

Bitlis kırsalında 25 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve top mühimmatı ele geçirildi.
Konuyla Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Eren-11 Şehit Uzman Jandarma VI Kademeli Çavuş Eyup FİDAN 2021-17” operasyonu kapsamında EYP ve mühimmatların ele geçirildiği bildirildi.
Açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar neticesinde; Bitlis merkeze bağlı Kayalıbağ Köyü kırsalında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı madde olduğu bilgisi alınmış, BTÖ mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla “Eren-11 Şehit Uzman Jandarma VI Kademeli Çavuş Eyup FİDAN 2021-17” operasyonu başlatılmıştır. Operasyon kapsamında Kayalıbağ Köyü kırsalında,1 adet 25 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş RF komutalı EYP düzeneği, 2 adet aydınlatma mühimmatı, 1 adet 155 mm. top mühimmatı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelerden delil niteliği taşıyanlar Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda muhafaza altına alınmıştır. Diğer malzemeler ise yerinde imha edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.


Yurt Dünya 25.04.2021 21:59:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom ‎"Erişilebilir Tiyatro" projesine Fındıkkıran balesini dahil etti

2

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ballı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde ahırı yıkılan küçükbaş yetiştiricisi devlet desteğiyle üretime döndü

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede mimar, çocukluğunun geçtiği mahalleyi yeniden inşa ediyor

5

Mersinli lise öğrencisinin kaleme aldığı ilk kitabı tanıtıldı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde sağlık altyapısı zarar gören Hatay'ın her ilçesine devlet hastanesi kazandırıldı

7

Türkiye'den 2025'te 83 ülkeye çiçek ihracatı yapıldı

8

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

9

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu

10

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı