Biyoteknoloji Vadisi Slovenya'ya örnek model oldu

Biyoteknoloji Vadisi Slovenya

Biyoteknoloji Vadisi Slovenya'ya örnek model oldu

İSTANBUL - Türkiye'nin bilim ve teknoloji üssü olarak konumlanan Biyoteknoloji Vadisi, Slovenya'nın Ajdovscina kentinde hayata geçirilmesi planlanan Biyoteknoloji Teknokenti projesine örnek model oldu.

Biyoteknoloji Vadisi'nden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Ajdovscina Belediye Başkanı Tadej Beocanin, yüksek katma değerli ve ihracat odaklı vizyonu, planlı ve ölçeklenebilir yerleşim yapısı, kamu-özel sektör-akademi işbirliğine dayalı yönetişim anlayışı, sürdürülebilir altyapı ve su yönetimi uygulamalarıyla öne çıkan Biyoteknoloji Vadisi'ni ziyaret ederek, projede yürütülen çalışmalar ve geliştirilen ekosistem hakkında bilgi aldı.

Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD) ve Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varlıbaş, bu kapsamda Ajdovscina Belediye Başkanı Tadej Beocanin'e yapılan çalışmalar ve geliştirilen ekosistem hakkında bilgi verdi.

- "Bu karşılıklı etkileşimi, kalıcı işbirliklerinin başlangıcı olarak görüyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Varlıbaş, Biyoteknoloji Vadisi'ni kurgularken yalnızca bugünün ihtiyaçlarını değil, geleceğin bilim ve teknoloji ekosistemlerini de dikkate alan bütüncül bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.

Varlıbaş, sürdürülebilir altyapıdan su ve kaynak yönetimine, döngüsel ekonomiden AR-GE ve üretim entegrasyonuna kadar her unsuru, çevreyle uyumlu ve yüksek katma değer üreten bir sistem olarak ele aldıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Bugün bu yaklaşımın, uluslararası ölçekte örnek gösterilen bir modele dönüşmesini son derece kıymetli buluyoruz. Biyoteknoloji Vadisi'nin uluslararası bir referans noktası olarak değerlendirilmesi, Türkiye'nin biyoteknoloji alanındaki vizyonunun ve yetkinliğinin somut bir göstergesidir. Bugün gelinen noktada, ortaya koyduğumuz vizyon farklı ülkelerin kendi biyoteknoloji yapılanmalarını tasarlarken ilham aldığı bir çerçeve sunmaktadır. Bu karşılıklı etkileşimi, yalnızca bir ziyaret değil, uzun vadeli, çok paydaşlı ve kalıcı işbirliklerinin başlangıcı olarak görüyoruz."

- "Biyoteknoloji Vadisi'nde edindiğimiz deneyim ve gözlemlerden yararlanmayı önemsiyoruz"

Ajdovscina Belediye Başkanı Tadej Beocanin de Biyoteknoloji Vadisi'ni yerinde görmekten ve ekosistemi yakından incelemekten büyük memnuniyet duyduğunu aktardı.

Gözlemledikleri planlama yaklaşımının, sürdürülebilir altyapı çözümleri ve kamu-özel sektör-akademi işbirliğine dayalı yapının, biyoteknoloji alanında nasıl güçlü ve bütüncül bir ekosistem kurulabileceğine dair son derece ilham verici bir örnek sunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ajdovscina'da hayata geçirmeyi planladığımız Biyoteknoloji Teknokenti projesinde, Biyoteknoloji Vadisi'nde edindiğimiz deneyim ve gözlemlerden yararlanmayı önemsiyoruz. Türkiye'nin bu alanda ortaya koyduğu vizyon ve uygulama kapasitesi, uluslararası işbirlikleri açısından da güçlü bir referans niteliği taşıyor."



Ekonomi 17.01.2026 16:25:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz, trafiğe kapatılan Feke-Saimbeyli kara yolunda incelemede bulundu

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

3

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

4

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

6

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

7

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

8

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

9

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

10

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı