BM: "Somali’ye insani yardım son 6 yılın en kötü seviyesinde"

BM:

BM: "Somali’ye insani yardım son 6 yılın en kötü seviyesinde"

BM Genel Sekreteri Özel Temsilci Yardımcısı Adam Abdelmoula, 2021 yılında Somali’de insani ihtiyaçların önemli derece arttığını, bu ihtiyaçlara cevap verecek fonun ise son 6 yılın en kötü seviyesinde olduğunu belirtti.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Özel Temsilci Yardımcısı Adam Abdelmoula, Somali’de insani yardıma yönelik dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Ülkedeki savunmasız kişilerin temel ihtiyaçlarının zorlukla karşılanabildiğini kaydeden Abdelmoula, "İnsani yardım kuruluşları, aç ailelerin, çaresiz toplulukların ve yerinden edilen kadın ve çocukların temel ihtiyaçlarını zar zor karşılayabiliyor" ifadelerini kullandı. Abdelmoula, insani yardım sağlayacak fonun "endişe verici" derecede düşük olduğunu vurgulayarak harekete geçilmezse sonuçlarının felaket olabileceği konusunda uyarıda bulundu. "İnsani ihtiyaçlar 2021’de önemli ölçüde arttı, ancak bu ihtiyaçlara cevap verecek fon 6 yılın en kötü seviyesinde" diyen Abdelmoula, "En savunmasız Somalililerin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak için bağışçılarımızın cömertliğine güveniyoruz. Bağışçılardan Somali’deki ailelerin yanında durmalarını ve insani müdahaleyi tam olarak finanse ederek bir felaketi önlemelerini rica ediyorum" ifadelerine yer vererek Somali’ye yönelik acil yardım çağrısında bulundu.

Somali’de 1 milyon çocuk yetersiz besleniyor
BM’ye göre Somali’de yaklaşık 2.9 milyon kişi evini terk etti. Eylül ayına kadar 2.8 milyon kişinin de acil gıda yardımına ihtiyaç duymasının beklendiği ülkede 1 milyon çocuk ise yetersiz beslenirken, ülke nüfusunun neredeyse yarısı insani yardıma ihtiyaç duyuyor.


Güncel 29.06.2021 17:48:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi