BMGK, Libya’ya ateşkesi denetlemek için 60 gözlemci gönderilmesini onayladı

BMGK, Libya’ya ateşkesi denetlemek için 60 gözlemci gönderilmesini onayladı

BMGK, Libya’ya ateşkesi denetlemek için 60 gözlemci gönderilmesini onayladı

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Libya’da ateşkesi denetlemek için 60 gözlemci gönderilmesine ilişkin kararı oybirliği ile kabul etti.
BMGK, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Libya’da kalıcı ateşkesin sağlanması kapsamında geçtiğimiz Ekim ayında imzalanan ateşkes anlaşmasını denetlemek için ülkede 60 gözlemcinin aşamalı olarak konuşlandırılmasını öngören taslağı onayladı. Libya’daki tüm yabancı güçler ve paralı askerlerin ülkeyi terk etmesine ilişkin ifadelerin de yer aldığı taslak oybirliği ile kabul edildi.
Guterres’in BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu plana göre, belirli güvenlik ve lojistik kriterlerin karşılanmasının ardından gözlemciler, ülkedeki ana petrol sahalarına ve ihracat terminallerine açılan kapı olan Sirte kentinde görevlendirileceği belirtildi. Silah taşımayacak ve üniforma giymeyecek gözlemcilerin, 5+5 Ortak Askeri Komitesi ile birlikte çalışacağı da aktarıldı.


Güncel 17.04.2021 00:12:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de DENEYAP yarıyıl kampına 13 ilden kampçı katıldı

2

Android YazarkasaPOS Vestel bayilerinde satışa sunuldu

3

Antalya'da 10. Tematik Kış Kampı "Eğitimciler" temasıyla başladı

4

Hatay'da önce yetim sonra öksüz kalan ikizleri ölüm ayırdı

5

Antalya'da "Aşırı Yağış Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı" yapıldı

6

Kadın girişimcinin tavuk çiftliği kurma hayali devlet desteğiyle gerçeğe dönüştü

7

Hatay'da su şebekelerini besleyen iki barajın doluluk oranı mevsim yağışlarıyla arttı

8

Aladağ ilçesinde sis etkili oldu

9

Hatay'da devrilen otomobildeki bebeğin öldüğü kaza güvenlik kamerasında

10

Adana'da kayıp olarak aranan kız çocuğu bulundu