Böbrek hastalarında aşı ile ilgili özel bir yan etki beklenmiyor

Böbrek hastalarında aşı ile ilgili özel bir yan etki beklenmiyor

Böbrek hastalarında aşı ile ilgili özel bir yan etki beklenmiyor

Diyaliz hastaları, her türlü böbrek hastası ve böbrek nakilli hastalarda Covid-19 aşısı ile ilgili özel bir yan etki beklenmiyor.
Türk Böbrek Vakfı Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi Başhekimi Dr. Bilal Görçin, “Covid-19 pandemisi süresince diyaliz ve böbrek hastalarında, hastalığın tedavi seyrinde edindiğimiz tecrübeler gösteriyor ki süreç hastalığa yakalanan sağlıklı bireylerden farklı olmadı. Özellikle nâkili hastalar olmak üzere, genellikle böbrek hastalarında, Covid-19 hastalığı sağlıklı bireylerde geliştiği gibi seyretti. Hastalık ve tedavi süreçlerinde ek bir sorunla karşılaşılmadı" dedi.
Aşı ile ilgili de özel bir yan etki beklemediklerinin altını çizen Görçin, "Böbrek hastaları yıllardır grip ve zatürre aşısı yaptırıyor. Bu konuda seçimi hastalarımıza bırakıyoruz, ancak yaptırmamaları için hiçbir gerekçe de yoktur. Sağlık Bakanlığının hastanelere dağıtımını yaptığı, halk arasında Çin aşısı olarak bilinen Covid-19 aşısı, inaktif yöntemle üretilmiş bir aşıdır. Yani üretim prensibi grip aşısı ile aynıdır. Grip aşısı olabilen, aşıya alerjik reaksiyon göstermeyen tüm bireylerin aynı güvenle bu aşıyı olabileceğini ifade edebiliriz" dedi.


Güncel 23.01.2021 17:39:32 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

2

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

3

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

4

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

5

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

6

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (1)

7

Belen ilçesinde sis etkili oldu

8

Antakya ilçesinde inşaat şantiyesindeki çukura düşen işçi yaralandı

9

Hatay'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı

10

Antalya-Isparta yolunda heyelan meydana geldi