Bölge şampiyonu 7 Ocak Halk Oyunları ekibi, Başkan Kara’ya kupalarını sundu

Bölge şampiyonu 7 Ocak Halk Oyunları ekibi, Başkan Kara’ya kupalarını sundu

GAZİANTEP’te yapılan bölge şampiyonasında birinci olan Osmaniye Belediyesi 7 OcakHalkoyunları Topluluğu, kupalarını Başkan Kadir Kara’ya sundu. Üst üste iki kez bölge şampiyonu olan ekip, Osmaniye’yi temsilen Türkiye Şampiyonası’na katılacak.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) 2023 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gaziantep Grup Yarışmasına katılan 8 faklı ekip arasında bölge şampiyonu olan Osmaniye Belediyesi 7 OcakHalk Oyunları Topluluğu eğitmenleri Erdan Tunalı ve Damla Sarıgil, öğrencilerle birlikte Başkan Kadir Kara’yı makamında ziyaret etti. Öğrencileri ve öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Kadir Kara, Türkiye şampiyonasında da başarılar dileyerek, “Şimdiden iki kupa aldınız, 3’üncüsünü de Osmaniye’ye getirmenizi diliyorum ve umuyorum. Hepinizde ayrı ayrı başarılar diliyorum" dedi.

 



Öğrencilerle makamında bir süre sohbet eden Başkan Kadir Kara, halk oyunlarında, ritimlerin, figürlerin hep birlikte aynı anda aynı salisede yapması gerektiğini, çünkü hakemlerin de ona göre değerlendirme yaptığını belirterek, “Halkoyunlarında ekiptekilerin biri arkada veya önde olduğu zaman dereceye girmesi mümkün değil. Dereceye girmek önemli bir şey ve bu da sizin başarınızı gösteriyor. Burada folklorun özüne ruhuna uygun çalıştığınızı, hocalarımızın sizleri o yönde iyi bir şekilde eğittiğini düşünüyorum. Bu bağlamda hem değerli hocalarımı tebrik ediyorum, hem de buna ayak uyduran, hayata geçiren, bunu gerçekleştiren siz sevgili gençleri kutluyorum. Şimdiden iki kupa aldınız, 3’üncüsünü de Osmaniye’ye getirmenizi diliyorum ve umuyorum. Final yarışmalarında da sizlerin başarılı olacağınıza inanıyorum. Çünkü siz iyi bir ekipsiniz. Sizi iyi çalıştıran hocalar var. O yüzden çok şanslısınız. Oyunlarınızda o enerjiyi sinerjiyi verebildiğiniz kadar başarınız da o kadar yüksek oluyor. Hepinizde ayrı ayrı başarılar diliyorum. Türkiye birinciliği kupası da inşallah Osmaniye’ye gelir” diye konuştu.

Halkoyunları eğitmeni Erdan Tunalı ve Damla Sarıgil’de folklor kültürünün yaşatılması noktasında halkoyunlarına verdiği destekten dolayı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve ekibine teşekkür ettiler. Başkan Kadir Kara, ziyaret sonunda öğrenci ve eğitmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 



Osmaniye 8.09.2023 01:04:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

2

İşçi Bayramı Osmaniye’de Kutlandı

3

Çenet, kadrosunu kuruyor

4

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

5

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

6

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

7

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

8

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

9

Osmaniye'de Bahar Temizliği

10

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor