Bolu’da arıcılık kursu başladı

Bolu’da arıcılık kursu başladı

Bolu’da arıcılık kursu başladı

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2023 eğitim programı çerçevesinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli gerçekleştirilen arıcılık kursu yaklaşık 50 üreticinin katılımıyla başladı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı arıcılıkta uzman veteriner hekim Mustafa Tuncer ve Adem Turan tarafından kursiyerlere, arıcılık tarihi, Türkiye’de arıcılık, bal arısının vücut yapısı, bal arılarında cinsiyet oluşumu, bal arılarında davranış, hormon ve feromonlar, ekonomik özelliği olan bal arısı ırkları, teknik arıcılık için gerekli şartlar, önemli nektar ve polen kaynakları, arı ürünleri; bal, polen, arı sütü, propolis, arı zehri, arı havası, hastalık, bal arısı kolonilerinde stres faktörleri ve alınabilecek önlemler ilgili önemli bilgiler aktarıldı.
Kursa katılan ve kursiyerler ile bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Taş, "Arı hayatın devamlılığı üzerinde doğrudan etkisi olan bir canlı olmasının yanında ürünleri ile de önemli bir gelir ve ek gelir kaynağı olarak hayatımızda rol almaktadır. İlimiz zengin bitki örtüsüyle arıcılık açısından önemli bir konumda yer almaktadır. Arıcılıkta katma değeri yüksek yan ürünlerin üretimi önemli bir yol kat etmemizi sağlayacaktır. Eğitimlerimizde de bu ürünlerin üretim çalışmaları hakkında daha detaylı şekilde durulacaktır. Kursiyerlerimize başarılar diler, sunulan eğitimlerin sizler ve ilimiz arıcılığına faydalı olmasını temenni ediyorum" dedi.


Güncel 23.02.2023 14:41:45 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi