Bolu’da yürekleri ısıtan iftar

Bolu’da yürekleri ısıtan iftar

Bolu’da yürekleri ısıtan iftar

Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi ekipleri, gönüllü kadrosuyla ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine iftar yemeği servisi yaparken öğretmenevinde de 700 vatandaşa Ramazan akşamlarında iftar yemeği veriyor.
Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi her Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği iftar yemeği programlarına devam ediyor. Bolu Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde, Bolu Kızılay’ı gönüllü kadrosuyla yaklaşık 700 kişiye her akşam iftar yemeği veriyor. Ayrıca Kızılay, tarafından oluşturulan 40 kişilik gönüllü öğretmen kadrosu kendi imkanlarıyla, ihtiyaç sahibi 152 ailenin evlerine sefer taslarında iftar yemeklerini ulaştırıyor.

“700 kişiye her akşam iftar yemeği veriyoruz”
Kızılay’ın Ramazan ayındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, “Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi olarak 2016 yılından beri 8 yıldan beri Ramazan aylarında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza Ramazan dönemi boyunca çadırlarımızda iftar yemeği veriyorduk. Pandemiyle beraber iftar yemeklerimizi ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza sefer taslarıyla ulaştırdık. Bu yıl da sene öğretmen evimizi açmakla beraber Yine 40 tane öğretmenimizle 5 bölgeye 152 ihtiyaç sahibi aileye sefer taslarıyla yemeklerimizi ulaştırmaktayız. Aynı zamanda öğretmenevinde yaklaşık olarak her akşam 700 kişiye iftarda hizmet vermekteyiz. Bu yemeğin yapımından, yemeğin organizasyonunda, ilk önce Milli Eğitim Müdürlüğü’müze daha sonra bizi özellikle her zaman yalnız bırakmayan bağışçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaklaşık olarak 2 milyon liralık bir bağışla toplamında ramazan ayının toplamında 30 bin kişiye yakın vatandaşımıza ihtiyaç sahibimize yemeklerimizi ulaştırıyoruz. Bütün vatandaşlarımıza yardım eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“40 tane öğretmenimiz 5 bölgeye yine gönüllü olarak hizmet veriyor”
Gönüllü öğretmenlere de ayrı bir parantez açan Kınacı, “2 yıl önce pandemi döneminden 120’ye yakın öğretmenimiz 19 bölgeye dağıtmıştı. Kendi araçlarıyla kendi benzinleriyle, kendi canlarıyla, hatta pandemi döneminde iki tane arkadaşımız rahatsızlandı, hastalanmışlardı. Bu sene de 40 tane öğretmenimiz 5 bölgeye yine gönüllü olarak dönüşümlü kendi araçlarıyla gelip hizmet vermektedirler. Ayrıca öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Müteşekkiriz” dedi.


Güncel 7.04.2023 20:27:22 0
Anahtar Kelimeler: bolu’da yürekleri ısıtan iftar

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi