Borsa İstanbul'da gong, Esenboğa Elektrik için çaldı

Borsa İstanbul

Borsa İstanbul'da gong, Esenboğa Elektrik için çaldı

ISTANBUL (AA) - Borsa Istanbul Genel Müdür Yardimcisi Dr. Korkmaz Enes Ergun, "Esenboga Elektrik ile bu sene 5'inci halka arzimizi gerçeklestirmis oluyoruz ve bu 5'inci halka arz ile bu sene sirketlerimize ve ortaklarimiza yaklasik 350 milyon TL kaynak saglamis olduk." dedi.

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AS'nin yüzde 100 bagli ortakligi olan Esenboga Elektrik Üretim AS'nin halka arzi, Borsa Istanbul'da gerçeklesen gong töreniyle gerçeklesti.

Törene, Borsa Istanbul Genel Müdür Yardimcisi Dr. Korkmaz Enes Ergun, Naturel Enerji Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Genel Müdürü Cem Göçmen ve Naturel Enerji Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Senel katildi.

Ergun, törendeki konusmasinda, gerçeklesen arzdan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Esenboga Elektrik ile bu sene 5'inci halka arzimizi gerçeklestirmis oluyoruz ve bu 5'inci halka arz ile bu sene sirketlerimize ve ortaklarimiza yaklasik 350 milyon TL kaynak saglamis olduk. Esenboga Elektrik, 204 milyon TL'lik halka arz tutari ve yaklasik 250 bin yatirimciya yaptigi satis ile basarili bir halka arz gerçeklestirdi.

Gelen taleplerin Merkezi Kayit Kurulusu (MKK) sicil numarasi ile karsilanmasi ve dagitilmasi uygulamasini da ilk defa bu halka arz ile gerçeklestirmis olduk."


- "Günes sektöründeki yatirimlarimiza hiz vererek, çalismaya devam edecegiz"


Naturel Enerji Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Senel ise kendileri için gurur verici bir gün olduguna isaret ederek, geçen sene Borsa Istanbul'da ilk ve tek islem gören günes sirketi olan Naturel Enerji'yi halka arz ettiklerini animsatti.

Bu yil da yüzde 100 bagli ortakligi olan Esenboga Elektrik'in ayni süreci basariyla tamamladigini belirten Senel, su degerlendirmelerde bulundu:

"Borsa Istanbul'da islem gören ikinci günes sirketi olduk. 11 yil önce sirketimizi kurdugumuzda bu günlere gelecegimizi hayal bile edemezdik. Ülkemizin potansiyeline, gücüne her zaman inandik, güvendik ve yatirimlarimiza tüm hiziyla devam ettik. Halka arzimiza 250 bin yatirimci 1 milyar 337 milyon TL talep ile katilim gerçeklestirdi. Sorumluluklarimizin daha da arttiginin farkindayiz. Günes sektöründeki yatirimlarimiza hiz vererek, çalismaya devam edecegiz."


- Türkiye, enerji fakiri bir ülke degil"


Naturel Enerji Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Genel Müdürü Cem Göçmen de, ikinci günes sirketi olarak Borsa'ya gelmelerinin yine kendilerine kismet olduguna dikkati çekerek, bundan duyduklari memnuniyeti paylasti.

Yillardir Türkiye'nin enerji kaynaklarinin olmadiginin konusulduguna dikkati çeken Göçmen, "Enerji fakiri denirdi ama artik enerji fakiri degiliz, sonsuz bir günes enerji kaynagimiz var ve günes bugünkü maliyetlerle artik dünyanin en ucuz teknolojisi. Geçen sene dünyada kurulan elektrik santrallerinin yüzde 48'i günes santrali, yüzde 25'i de rüzgar santrali. Ikisinin toplami yüzde 73 ve bu kaynaklar bizde sinirsiz. Dolayisiyla enerji ithalatini, cari açigi azaltmak, istihdama katki için haziriz. Günes enerjisi var arkamizda, sonsuz bir güç. Diger ülkelerden hiçbir eksigimiz yok, hatta fazlamiz var." degerlendirmesinde bulundu.

Tören hatira fotografi çekimiyle sona erdi.



Politika 9.10.2020 12:09:16 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı