Boyner ile Lee Cooper'dan doğa dostu iş birliği

Boyner ile Lee Cooper

Boyner ile Lee Cooper'dan doğa dostu iş birliği

ISTANBUL (AA) - Boyner, Lee Cooper ile sürdürülebilir gelecege katki saglayan ve sürdürülebilir moda alanini genisleten yeni bir is birligine imza atti.

Boyner'den yapilan açiklamaya göre, Lee Cooper’in repreve iplik kullanarak ve daha az su tüketimi ile olusturdugu doga dostu kapsül koleksiyon, yalnizca Boyner magazalarinda ve "boyner.com.tr’de" müsterilerle bulusmaya basladi.

Doganin ekolojik dengesine zarar veren plastik atiklarin geri dönüsüm islemiyle elde edilen “repreve” iplikleri, Lee Cooper’in Boyner için hazirladigi doga dostu ürünlerde yeniden hayat buldu.

Kapsül koleksiyon üretiminde konvansiyonel polyester malzeme yerine “repreve” ipliklerin kullanilmasi, sürdürülebilir üretim açisindan çarpici sonuçlari ortaya çikardi. Yaklasik 20 bin adet pet sisenin “repreve” bir içerige dönüstürülmesiyle hazirlanan koleksiyonun üretim asamasinda, yüzde 45 daha az enerji ve yüzde 20 daha az su tüketimi yapildi.

Gaz emisyonu ise yüzde 30 azaldi. Baska bir ifade ile 264 bin litre su tasarrufu yapilirken, karbondioksit saliniminda 33 bin 400 kilogram azalma saglandi. Koleksiyonda yer alan tisörtler ise organik pamuktan üretildi.


- "Sürdürülebilir moda alanini genisleten projelere imza atmaya devam edecegiz"


Açiklamada görüslerine yer verilen Boyner Büyük Magazacilik Üst Yöneticisi (CEO) Eren Çamurdan, moda dünyasinin dinamiklerinin doga, çevre ve sürdürülebilirlik odakli bir sekilde degistigini belirtti.

Son yillarda moda gündemine yön veren bu konularin özellikle pandemi süreciyle daha çok önem kazandigini ifade eden Çamurdan, sunlari kaydetti:

"Is ve sosyal yasamimizi derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19), sadece tüketim aliskanliklarini degil, üretim aliskanliklarini da sorgulamaya yönlendirdi. Tüketiciler, özellikle de gençler bu konuda daha bilinçli ve seçici davranarak dogaya karsi duyarliligi olan markalara yöneliyor. Sakinlik ve sadelik temalari öne çikarken, ekolojik ürünlere egilim artiyor. Doganin ve çevrenin gelecek nesillere korunarak birakilmasi konusunda sorumlulugumuzun farkindayiz. Isimize bu sorumluluk çerçevesinde yön veriyor, sürdürülebilirlik konusunu is stratejilerimizin merkezine koyarak planlama yapiyoruz. Kullanilmayan tekstil ürünlerini geri dönüstürmek üzere 2014 yilinda hayata geçirdigimiz “Iyilige Dönüstür” projemiz kapsaminda simdiye kadar 144,2 ton tekstil atigini geri dönüsüme kazandirdik.

Simdi de, sürdürülebilirlik alaninda yaptigimiz çalismalari degerli is ortagimiz Lee Cooper ile farkli bir boyuta tasiyan, degerli bir projeyi hayata geçirdik. Çevreci, etik ve sürdürülebilir moda anlayisinin çok güzel bir örnegi olan, repreve ipliklerle hazirlanan denim koleksiyonunu tüketicilerle bulusturuyoruz. Koleksiyon doga dostu bir anlayisla tasarlanmakla birlikte, son derece konforlu ve trend parçalardan olusuyor. Bu koleksiyonun moda dünyasinda sürdürülebilirlik akimina katki saglamasini diliyor, Lee Cooper’a is birliginden dolayi çok tesekkür ediyorum. Hem Boyner özel markalarimizla hem de is birligi yaptigimiz markalarla sürdürülebilir moda alanini genisleten projelere imza atmaya devam edecegiz."


- "Boyner ile birlikte tam sürdürülebilir bir koleksiyon sunmayi hedefledik"


2010 yilinda Ingiliz denim markasi Lee Cooper'in Türkiye perakende, pazarlama ve üretim haklarini alan Kipas’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Istanbul Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ITHIB) Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Öksüz ise pandemiyle birlikte sürdürülebilir yasam tarzina olan ihtiyacin çok daha net görmeye basladiklarini ifade etti.

Öksüz, sunlari kaydetti:

"Yasam tarzini desteklemek ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre birakmak için Lee Cooper olarak tüm üretim ve satis stratejimizi sürdürülebilirlik temelinde kuruyoruz. Boyner ile hayata geçirdigimiz bu proje ile doga ve gelecek için en büyük tehdit olarak gösterilen plastik kirliliginin önüne geçmek için bir ilham kaynagi olmayi hedefliyoruz. Dogada yaklasik 400 yil gibi uzun bir sürede yok olan pet siseler, doga ve çevre kirliliginin yaninda deniz ve karadaki ekolojik hayati yogun bir sekilde etkilemeye basladi.

Bu kirliligi döngüsel ekonomiye kazandirdigimiz ve yeni bir moda akimi baslattigimiz bu proje ile müsterilerimizin trend ve konforlu ürünleri satin alirken sosyal bilinçle yaklasimlarini desteklemek istiyoruz. Kipas ile Repreve is birliginden dogan bu özel dönüstürülmüs kumaslarimizla senede yaklasik 180 milyon pet sise atigindan çevremizi kurtariyor ve dogamizi koruyoruz. Pet siselerden dönüstürülmüs denimlerin yani sira organik pamuktan üretilmis tisörtlerimizle Boyner ile birlikte tam sürdürülebilir bir koleksiyon sunmayi hedefledik. Sürdürülebilir projelerimizi daha da gelistirerek müsterilerimize daha temiz bir dünya birakma yolunda yürüyoruz.”

- Doga dostu kapsül koleksiyonda, kadin, erkek ve çocuklar için ürünler var


Verilen bilgiye göre, Lee Cooper’in, “repreve” ipliklerle olusturdugu doga dostu kapsül koleksiyon, Boyner magazalarinda koleksiyona özel tasarlanan alanlarda ve "boyner.com.tr’de" müsterilerin begenisine sunuluyor. Koleksiyondaki ürünler arasinda; kadin, erkek ve çocuklar için denim pantolon, denim ceket, sort, tisört gibi seçenekler yer aliyor.

Iyiligin ve dogaya saygili yaklasimin yayilmasi için sektörüne öncülük yapan Boyner, LiveWell çatisi altinda organik tekstilden vegan ürünlere, hayvanlar üstünde test edilmemis kozmetik ürünlerinden doga dostu ürünlere yasama deger katacak birçok ürünü müsterileri ile bulusturmaya devam edecek.



Politika 14.09.2020 16:40:44 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı