Tarih: 04.08.2020 11:30

Boynundaki havalı tüfek saçmasını 30 yıl sonra çekilen röntgenle öğrendi

Facebook Twitter Linked-in

ISPARTA (AA) - YALÇIN ÇELEN - Isparta'da sandalyeden düsen Bilal Yilmaz, gittigi hastanede çekilen röntgen filminde 30 yildir boynundaki havali tüfek saçmasiyla yasadigini ögrendi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde memur olarak görev yapan 40 yasindaki iki çocuk babasi Yilmaz, geçen hafta is yerindeki sandalyenin kirilmasi sonucu düsüp basini duvara çarpti.

Hastaneye giden Yilmaz'in, çekilen röntgen filminde boynunda havali tüfek saçmasi oldugu görüldü.

Boynunda saçma oldugunu ögrencince büyük saskinlik yasayan Yilmaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, televizyonlardan gördügü benzer olaylarin bu sefer kendi basina geldigini söyledi.

Yillardir boynunda bulunan saçmayi geçirdigi kaza sonucu tesadüfen ögrenmenin saskinligini yasadigini anlatan Yilmaz, "Röntgene girmeden önce görevliye üstümdeki metalleri çikarttigimi belirttim. Ancak boynumda metal oldugunu söyleyince ilk basta bir anlam veremedim. Sonra çocukken yasadigim olay aklima geldi. 10 yasindayken tarlada fare avladigimiz sirada bir arkadasimin tüfeginden çikan saçma bana isabet etmisti. Saçmanin boynuma girmedigini düsünmüstüm." diye konustu.

- Doktorlarin yönlendirmesine göre hareket edecek

Bugüne kadar saçmadan kaynakli bir rahatsizligi olmadigini aktaran Yilmaz, bundan sonraki süreci, doktorlarin yönlendirmesine göre yürütecegini dile getirdi.

Saçmanin, sah damarina çok yakin bir bölgede durdugunu ögrendigini vurgulayan Yilmaz, "Basima bu kaza gelmemis olsaydi, saçmadan haberdar bile olmayacaktim. Bundan sonraki süreç farkli ilerleyecek. Farkli doktorlara gidecegim. Saçmayla yasamaya devam edecek miyim, bilmiyorum. Riskli bir bölgede. Doktor, '30 yildir orada duran bir seyi oynatmayalim' diyor." ifadelerini kullandi.

Yilmaz, bugüne kadar geçerken x-ray cihazlarinin zaman zaman alarm verdigini, havalimanina bir kez giris yapamadigini kaydetti.

- "Zarar vermez, böyle kalmasinda sakinca yok"

Süleyman Demirel Üniversitesi Tip Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Turan Yavuz da saçmanin atar damar ya da toplar damara isabet etmesi halinde müdahale edilmesi gerektigini söyledi.

Çikarilmasi için cerrahi bir müdahale yapilmasi gerektigini belirten Yavuz, "Bu saçma uzun yillar orada kaldigi için yapismistir. Bosuna cerrahi bir operasyon geçirmis olacak. Zarar vermez, böyle kalmasinda sakinca yok. Cerrahi bir operasyonda risk olusmaz." dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —