BRİÇTE HATAY ŞAMPİYONU İSKENDERUN KÖRFEZ TAKIMI OLDU

BRİÇTE HATAY ŞAMPİYONU İSKENDERUN KÖRFEZ TAKIMI OLDU

Türkiye Kış Dörtlü takım şampiyonasının ön eleme maçları geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı.

Hatay elemelerine katılan 13 takım içerisinde İskenderun Körfez Takımı 201,28 puanla İl Birinciliğini elde etti.

Onur Atalay'ın takım kaptanlığını yaptığı İskenderun Körfez ekibinde Yılmaz Arıkan, Mustafa Arslan, Hüsnü Hizni Ercan, Sıraç Kanat ve Abdulkadir Konuş yer almakta. Bir ay kadar önce başlayan turnuvada kıyasıya mücadele eden ekip elde ettiği bu başarının ardından İzmir'de 08 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olan Türkiye Kış Dörtlü Takım Şampiyonası finallerinin biletini almış oldu.

İskenderun Körfez Takımı Kaptanı Onur Atalay turnuva ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Briç mantık, dikkat, konsantrasyon gerektiren bir oyundur. Bunlardan birinin eksik olması kaybettirir. Aileler çocukları satranç oynamaya yönlendiriyor. Aileler briçi kağıtla oynandığı için kumar olarak algılıyor. Halbuki öyle değil, briç zeka oyunu. Satranç nasıl okullar da öğretiliyorsa, briç de okullara girmeli. Aileler çocuklarını briç oynamaya yönlendirmeli. Briç kumar oyunu değil, yanlış bir izlenim var. İlçemizde bu zeka oyununa gönül vermiş arkadaşlarımızla birlikte yıllardır verdiğimiz emek ve mücadelenin neticesinde bu gün Hatay'da önemli bir yer edinmiş durumdayız. Özellikle takım arkadaşlarımızın bu konuda önemli fedakarlıkları var. İlçemizde bu zeka sporunun gelişmesi ve ilçemizin adının Türkiye genelinde duyulması adına bizler üzerimize düşeni yerine getirirken yerel yönetimlerden de bu konuda bizlere destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

Kış döneminde düzenlenen turnuvaların yanı sıra Kulüp bazındaki turnuvalara bu güne kadar Dörtyol Belediyesi Spor Kulübü olarak iştirak ettiklerini de belirten İskenderun Körfez Takımı Kaptanı Onur Atalay, Türkiye Kış Dörtlü takım şampiyonasında da iddialı olduklarını ifade etti.

Haber:Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol



Bölgeden 10.12.2019 12:24:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi