BSS Medikal, ithal edilen infüzyon ve beslenme cihazlarını Türkiye'de üretecek

BSS Medikal, ithal edilen infüzyon ve beslenme cihazlarını Türkiye

BSS Medikal, ithal edilen infüzyon ve beslenme cihazlarını Türkiye'de üretecek

ISTANBUL (AA) - BSS Medikal, yurt disindan ithalati yapilan infüzyon ve beslenme cihazlarinin Türkiye'de üretimine basladi.

BSS Medikal'in açiklamasina göre, Igdir'da 1.480 bin metrekaresi kapali olmak üzere toplam 6 bin 480 metrekare alana kurulan infüzyon ve beslenme pompasi fabrikasi hizmete girdi.

Bugüne kadar yurt disindan ithal edilen infüzyon ve beslenme cihazlarinin tamamen yerli ve milli olarak üretimine baslandi.

Açiklamada konuya iliskin görüsleri yer alan BSS Medikal Teknoloji Üst Yöneticisi (CTO) Hakan Hatipoglu, yüzde 100 Türk olan firmanin, fabrika yatirimiyla gelecegin en yeni teknolojisini sektöre sunarak uluslararasi bir marka olusturma fikriyle kuruldugunu bildirdi.

Yerli ve milli üretim sayesinde bu cihazlara ödenen paralarin artik Türkiye'de kalacagini kaydeden Hatipoglu, "Olaya sadece döviz tasarrufu olarak bakmak yeterli degil. CE patentli ürünlerimiz yurt disindaki emsallerden teknolojik olarak çok daha üstün ve kullanici dostu. Kolay kullanilabilir ve gelismis özellikler tasiyan tasarimlarimizla dünya medikal devlerine kolaylikla ihracat yapacagiz." açiklamasinda bulundu.

Hatipoglu, yogun bakim basta olmak üzere yatan hastalarin sagligi açisindan da üstün kalite standartlarinda bir teknolojiye sahip olan BSS Medikal cihazlari hakkinda su bilgileri verdi:

"Yillardan beri basta ITÜ Biyomedikal Bölüm Baskani Prof. Mustafa Kamasak ve ekibiyle beraber inovasyon ve Ar-Ge çalismalarini sürdürdük. Sonunda basariyi elde ettik. Fabrikamizi da kurarak üretime basladik. Tek vardiya olarak yillik 24 bin adetle basladigimiz üretimi 72 bine çikartma kapasitesine sahibiz. 2021'de bu hedefimize rahatlikla ulasacagimizi tahmin ediyoruz. Öncelikli hedefimiz yurt içindeki ihtiyaci karsilamak. Sonrasinda ise ihracata geçerek, ülkemize döviz kazandirmak."


- "Yurt disindan simdiden talep gelmeye basladi"


Hakan Hatipoglu, çalismalarinin ses getirdigini ve ürünlerine simdiden yurt disindan talep gelmeye basladigini bildirdi.

Sadece volümetrik infüzyon pompasinin dünya ekonomisindeki pazar payinin 10 milyar dolar oldugunu anlatan Hatipoglu, "Öncelikli hedefimiz ülkemiz ve Türki Cumhuriyetler. Yakin bir gelecekte üretim üssümüzde artiracagimiz kapasiteyle tüm dünyaya ihracat yapar hale gelecegiz." ifadelerini kulandi.

Hatipoglu, basta ABD ve Almanya gibi medikal alandaki devlere ürününü pazarlayacak teknolojik üstünlüge sahip olduklarini kaydederek, "Hatta Çin'in düsük fiyat vererek hakim oldugu tüm piyasalara girebilecek maliyette ürün gelistirme avantajina sahibiz." degerlendirmesinde bulundu.

Hem beslenme hem infüzyon pompalarinin koronavirüs nedeniyle yogun bakimda yatan hastalar için zorunlu hale geldigini aktaran Hatipoglu, "Salgin sonucu yogun bakim ve entübe hasta sayisinin artmasi beslenme ve infüzyon pompalarina duyulan ihtiyaci artirdi." ifadesini kullandi.



Politika 5.11.2020 12:04:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniyespor Aliağasporla berabere kaldı:0-0

2

Bisiklet kazasında bir kişi yaşamını yitirdi

3

Osmaniye’de 6 kaçak göçmen yakalandı

4

Osmaniye’de din görevlilerine camide içerisinde saldırı

5

Osmaniye’de yasa dışı bahis paylaşımı yapan şüpheli tutuklandı

6

Kadirli Ak Parti İlçe Başkanlığı’na Mustafa Gök Seçildi

7

Ersin Aka Göz Yaşlarıarasında Toprağa Verildi

8

Osmaniye’de öğretmenler günü etkinliği

9

Osmaniye’de bıçaklı kavga:1 ölü, 1 yaralı

10

Ak Parti Sünnet Ettirilen 50 Çocuk İçin Eğlence Düzenledi