BTSO, Bursa'nın en büyük 250 firmasını açıkladı

BTSO, Bursa

BTSO, Bursa'nın en büyük 250 firmasını açıkladı

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odasinin (BTSO) kent ekonomisine isik tutan en önemli saha çalismasi olan "Bursa Ilk 250 Büyük Firma Arastirmasi 2019" sonuçlari açiklandi.

Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden Bursa'da net satislarina göre listenin zirvesinde bir önceki yil oldugu gibi 2019'da da 24,6 milyar liralik degerle OYAK Renault yer aldi. OYAK Renault'u 19,7 milyar lirayla TOFAS izledi. Bosch firmasi ise 6,9 milyar lira ciroyla üçüncü oldu.

Bu 3 firmayi sirasiyla Borçelik, Limak, Sütas, Bursa Eczacilar Kooperatifi, Pro-Yem, Özdilek AVM ve Beyçelik Gestamp takip etti.

Siralamada yer alan firmalardan 67'si otomotiv yan sanayisi, 50'si tekstil, 26'si gida, tarim ve hayvancilik, 22'si perakende ticareti, 16'si makine ve teçhizat, 14'ü metal, 8'i hazir giyim, digerleri de çesitli sektörlerde faaliyet gösteriyor.

- Bursa 187 ülkeye ihracat yapiyor

Açiklamada görüslerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, "Ilk 250 Büyük Firma Arastirmasi"nin Türkiye'nin bu alanda en önemli çalismalardan oldugunu bildirdi.

Geleneksel hale gelen arastirmanin Bursa ekonomisinin profilini ortaya çikardigini aktaran Burkay, "Bursa, 187 ülkeye gerçeklestirdigi ihracatla dünya ticaretinde söz sahibi sehirler arasindaki konumunu her geçen yil daha da saglamlastiriyor." ifadesini kullandi.

Burkay, BTSO'nun gerek katma degerli üretim ve ihracat gerekse kent ekonomisindeki nitelikli dönüsümünü gerçeklestirmek üzere çalismalarini sürdürdügünü vurguladi.

Küresel ölçekteki ekonomik gelismelere deginen Burkay, sunlari kaydetti:

"Birçok firmamiz Türkiye ve dünya ekonomisinde büyüme, talep ve finansal istikrar konusunda yasanan gelismelerden etkilendi ancak firmalarimiz, 'Bursa büyürse Türkiye büyür' inanciyla üretim, istihdam ve ihracatla Türkiye'nin kalkinma hedeflerine büyük bir özveriyle omuz verdi. Yasadigimiz olaganüstü süreçler, yapisal reformlari hizla hayata geçirmemiz, degisen kosullara karsi uyum yetenegimizi artirmamiz, özel sektör firmalarimizi finansal açidan rekabetçi hale getirmemiz ve daha da önemlisi yerli ve milli üretimle ekonomimizi güçlendirmemizin gerekliligini bir kez daha ortaya koydu."



Politika 29.09.2020 13:13:23 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı