BTÜ’lü öğrenciler 5’inci oldu

BTÜ’lü öğrenciler 5’inci oldu

BTÜ’lü öğrenciler 5’inci oldu

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ’Bioinnovation 2023’e katılan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) biyomühendislik bölümü öğrencileri, inovatif fikirlerin sergilendiği yarışmada 5’inci oldu.
Ankara’da ikincisi düzenlenen ’Bioinnovation2023’yarışmasındaBTÜ katılımcı üniversiteler arasında yerini aldı. Mamak Belediyesiİnovasyonve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve Mamak Füzyon tarafından düzenlenenyarışmada geçen yıl 3’üncülük ödülünü alan BTÜBiyoteknolojiveİnovasyontopluluğu adınayarışmayabu yılBiyomühendislikikinci sınıf öğrencileri tarafından kurulanHYPER takımı katıldı.
Sanayiye uyarlanabilir-ticarileştirilebilir ürün ve fikir geliştirme yarışmasında toplamda17üniversitedenseçilenlisans velisansütü öğrencilerinin kurduğu 20 takımprojeleriyleyer aldı.Takımların 4 aylık çevrimdışı ve çevrim içi çalışmaları,50 saatlik yarışma süreci bitiminde akademisyenler ve resmi kurum yetkilileri ile sektöryöneticilerinden oluşan jürilere sunuldu. BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri FakültesiBiyomühendislikBölümü öğretim üyelerinin danışman olarak da destekledikleri2. sınıf öğrencileriAyşe Şevval Varol, Serra Karnap,Beyzanur Güner, Yağmur Tülüğoğlu veİrem Şılbır’ın yer aldığı takım “Diyabetik Ayak Ülseri” tedavisine yönelikhazırladıkları proje ile yarışmayı 5’inci tamamladı.


Eğitim 17.05.2023 14:00:31 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

5

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

6

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

9

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi