Bu çayın tiryakisi bir başka

Bu çayın tiryakisi bir başka

Bu çayın tiryakisi bir başka

Elazığ’da, Mehmet Özçelik’e ait ’Maviş’ isimli muhabbet kuşunun bağımlılığı görenleri hayretler içinde bırakıyor. Çay tiryakisi olan Maviş, her gün sahibine eşlik ederek birlikte çay içiyor.
Dünyanın en evcil kuş türleri arasında yer alan muhabbet kuşları, insanlarla birlikte yaşadıkları ev ortamlarına iyice uyum sağlamaya başladı. Muhabbet kuşları özellikle uzun süreli eğitimden sonra bazı kelimeleri konuşmalarıyla biliniyor. Elazığ’daki ’Maviş’ isimli muhabbet kuşu ise sahibi ne zaman çay içse çay içmeden yerinde duramıyor. Öyle ki Maviş günde yaklaşık bir bardak çay tüketiyor.
Maviş’i çok sevdiğini belirten Mehmet Özçelik, "Maviş’i 2 ay önce gördüm çok sevdim ve aldım. Bundan önce de yeşil bir muhabbet kuşum vardı, 40 kelime konuşuyordu. Ben Maviş’i aldım çaykolik oldu. Ben her çay içtiğimde benle beraber çay içiyor. Bazı arkadaşlar görünce çok şaşırıyor, muhabbet kuşu nasıl çay içer diye söyleniyorlar. Seviyor herkes Maviş’i, ona konuşmayı da öğreteceğim" dedi.


Güncel 17.02.2022 10:52:40 0
Anahtar Kelimeler: bu çayın tiryakisi bir başka

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı