Bu evin çatısını gören şaşkına dönüyor

Bu evin çatısını gören şaşkına dönüyor

Bu evin çatısını gören şaşkına dönüyor

Kocaeli’nin İzmit İlçesinde oturan 47 yaşındaki elektrikçi Yusuf Çeviker, evinin çatısına Türk Bayrağı ve Azerbaycan Bayrağı’nı çizdi.
İzmit Cedit Mahallesi’nde ikamet eden Yusuf Çeviker, evinin çatısını Türk Bayrağı ve Azerbaycan Bayrağı ile boyadı. Bayrak ölçülerine uygun çizdiğini ifade eden Çeviker Azerbaycan bayrağını ise Karabağ savaşının ardından çatıya ekledi. Hafta sonu ve boş zamanlarında bayrağı çizen Çeviker, 3 ayda bayrağı tamamladı.

"Kızım da yardım etti"
Bayrak fikri ve renkleri hoşuna gittiğini ifade eden Yusuf Çeviker, "Buraya çok güzel bir bayrak yapılır dedim. 5 sene önce bunu yaptım. Karabağ savaşından sonra baktım ki bunlar da bizim milletimiz. Karabağ için Azerbaycan bayrağını da yaptım. Süreç bu şekilde gelişti. Benim kızım da Çağdaş Türk Lehçeleri okuyor. Kızım da bana yardım etti" dedi.
Gören herkesin olumlu karşıladığını belirten Çeviker, "Bu bayrağı 3 ayda yaptım. Türk Bayrağı 1’e bir buçuk ölçüdedir. Çizip, ölçüleri noktalayıp, çizimini yaptım” diye konuştu.


Yurt Dünya 28.12.2022 11:34:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı