Bu proje sayesinde ilçenin içme suyu için gereken elektrik GES’ten karşılanacak

Bu proje sayesinde ilçenin içme suyu için gereken elektrik GES’ten karşılanacak

Bu proje sayesinde ilçenin içme suyu için gereken elektrik GES’ten karşılanacak

Kastamonu’nun Devrekani Belediyesi, hayata geçireceği ’güneş enerji santralı’ projesi sayesinde ilçenin içme suyu hattı için gereken elektrik ihtiyacının büyük kısmı karşılanacak.
Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları ’güneş enerji santralı’ projesinin tamamlandığını ve ihale aşamasına getirdiklerini açıkladı. Hayata geçirilecek proje ile ilçenin içme suyu hattındaki elektrik ihtiyacının büyük kısmının karşılanabileceğini belirten Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, “Güneş enerjisi santrallerini artık birçok alanda ve bölgede görmemiz mümkün. Bunun için çeşitli teşviklerde devletimiz tarafından sunuluyor” dedi.
Uzun zamandır üzerinde çalıştıkları güneş enerji santrali projesinin tamamlandığını ifade eden Başkan Altıkulaç, “Uzun zamandır projesi üzerinde büyük özveri ile çalıştığımız güneş enerji santrali (GES) projemizin tüm çalışmaları bitmiştir. Yarın itibari ile ihale işlemine başlıyoruz. Tekke kayası bölgesinde toplam 4 dönüm üzerine inşa edeceğimiz enerji santrali ile Devrekani Belediyemizin başta içme suyu için ihtiyaç olan elektriğin büyük bir kısmını güneşten karşılanacak ve ciddi manada elektrik masrafımızı karşılayacaktır. Temmuz ayı sonu itibari ile inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. Yatırım büyüklüğü toplam 4 milyon TL olan bu projemiz Devrekani’mize hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.


Güncel 17.01.2023 09:48:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 6 zanlı tutuklandı

2

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

3

Antalya'da "Girişimde Kadın Zirvesi"nin ikincisi düzenlendi

4

Mersin'in Akdeniz ilçesinde gençler için tenis kursu veriliyor

5

Antalya'da ramazanda kurulan sağlık istasyonlarında 11 bin kişiye sağlık hizmeti verildi

6

Adana'da yıkılan üst geçidin yerine yenisinin yapılmasını isteyen vatandaşlar eylem yaptı

7

Bozyazı ilçesinde öğrenciler, ihtiyaç sahiplerinin bakkallara olan borcunu ödedi

8

KKTC'deki trafik kazasında ölen askerin cenazesi Mersin'de defnedildi

9

Turizmde "yüzen oteller"in popülerliği artıyor

10

Bucak'taki Kızıllı Şelalesi ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor