Buca’da çöp konteynerleri kalkıyor: İki mahalle pilot bölge seçildi

Buca’da çöp konteynerleri kalkıyor: İki mahalle pilot bölge seçildi

Buca’da çöp konteynerleri kalkıyor: İki mahalle pilot bölge seçildi

İzmir’de Buca Belediyesi, Forbes Sevgi Yolu’ndan sonra şimdi de Laleli ve Güven mahallelerinde çöp konteynerlerini kaldırıyor. Pilot bölge seçilen iki mahallede çöp konteynerlerinin kaldırılacağı, sabah 08.00 ve akşam 18.00 saatlerinde poşetle atık toplama sisteminin hayata geçirileceği belirtildi.
Buca Belediyesinin, kentin alışveriş ve dinlenme merkezlerinden Forbes Sevgi Yolu’nda başlattığı yeni atık toplama sistemi, hem esnaftan hem de vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

İki mahalle pilot bölge seçildi, kent geneline yayılacak
Belediye, daha temiz bir kent oluşturmak için uygulamanın kapsamını genişleterek, Laleli ve Güven mahallelerini de programa aldı. Ay sonunda hayata geçirilecek yeni uygulamayla, pilot bölge seçilen iki mahallede çöp konteynerlerinin kaldırılacağı belirtildi. Uygulamayla, sabah 08.00 ve akşam 18.00 saatlerinde poşetle atık toplama sistemi hayata geçirilecek. Vatandaşlar, belirtilen saatlerde çöp poşetlerini; ev, apartman veya iş yeri kapısının önüne çıkartacak. Belediyenin araçları da o saatlerde mahalleye girerek çöp ve atıkları toplayacak. Çöp ve atıklarını belirtilen saat ve usuller dışında atan kişilere ise Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulanacak.
Öte yandan yeni atık toplama sistemini kent geneline yaymak isteyen Buca Belediyesi, mahalle sakinlerini hazırlanan broşür ve afişlerle uygulama hakkında detaylı olarak bilgilendirme çalışmalarını başlattı.


Güncel 16.03.2022 11:08:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Toyota GAZOO Racing, Monte Carlo Rallisi'ne galibiyetle başladı

2

Isparta Davraz Kayak Merkezi tatilcilerle şenlendi

3

Tosyalı Holding Cezayir'deki tesisiyle dünya DRI üretim rekorunu kırdı

4

İş kazasında engelli kalınca ahşaptan oyuncak yapma hobisini mesleğe dönüştürdü

5

Antalya'nın Demre ilçesinde hortumun zarar verdiği alanlar havadan görüntülendi

6

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Güneş, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Amanos Dağları'nın eteklerindeki yıpranan Türk bayrağı değiştirildi

8

Üstün yetenekli çocuklara ilişkin yanlış inanışlar potansiyellerine engel olabilir

9

Hatay'da gazeteci yetiştiren akademisyenler AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Türkiye satrançta "yetenek merkezi" haline geldi