Buca’nın efsanevi şairi unutulmadı

Buca’nın efsanevi şairi unutulmadı

Buca’nın efsanevi şairi unutulmadı

Genç yaşında hayata veda eden şair Ali Rıza Ertan’ın anısı, bu yıl da Buca’da düzenlenen şiir yarışması ile yaşatıldı. Buca Belediyesi tarafından düzenlenen ve ödülleri şairin doğum günü olan 10 Haziran’da sahiplerini bulan yarışmayı kazanan Murat Tenetoğlu olurken, başarı ödülüne de Hakan Unutmaz hak kazandı.
Henüz 35 yaşında gıda zehirlenmesi nedeniyle yaşamını kaybeden şair Ali Rıza Ertan, Buca Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği şiir yarışması ile bu yıl da unutulmadı. Usta şair Ertan adına düzenlenen yarışmaya başvuran 35 yaş altı genç şairlerden Murat Tenetoğlu ve Hakan Unutmaz ödül kazandı.
Bu yıl 24. kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Vali Rahmi Bey Mahallesinde bulunan Ali Rıza Ertan Parkındaki şairin büstü önünde gerçekleştirildi. Törene, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Ertan’ın eşi Nurhan Ertan, oğlu Özgür Ertan, yarışmanın seçici kurul üyeleri, genç şairler ve edebiyat camiasından isimler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Ertan’ın kısa ömrüne pek çok şaheser sığdırdığını belirterek, “Ertan’ın iki güzel evladının yanında öğretmenlik gibi kutsal bir meslek gereği yüzlerce evladı daha vardı. Çünkü o aynı zamanda Buca Lisesi’nin efsanevi edebiyat öğretmeni, Buca Eğitim Enstitüsü’nün üretken ve cefakar öğretim görevlisiydi. 1970’li yıllarda imgeci-toplumcu şiir tezini ortaya atacak kadar da gözü pek ve halk sevgisini her daim yüreğinde taşıyan hakiki bir aydındı. Bizlere düşen ise onun anısını yaşatmak, gök kubbeye bıraktığı o hoş sedanın yankılarını sürdürmek. Bize göre bir şairi anmanın en güzel yolu yine dizelerden, anlam yüklü kelimelerden ve yeni şairlerin yetişmesinden geçiyor. Gelenekselleşen yarışmamız, bu onurlu adın ödülü pek çok genç şairimize yazma heyecanı kattıysa ne mutlu bize” diye konuştu.
Seçici Kurul Üyesi Ahmet Günbaş da, Ertan’ı “şiirden yapılmış bir insan” olarak betimleyerek değerinin daha iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Seçici kurulu Ahmet Günbaş, Ahmet Zeki Muslu, Özlem Tezcan Dertsiz, Özge Sönmez ile Beytullah Kılıç’tan oluşan yarışmada ödül kazananlara 5 bin TL tutarında teknolojik market çeki ve başarı ödülü karşılığı olarak da 2 bin TL tutarındaki nakit ödül takdim edildi. Daha sonra ödül kazanan şiir okundu.
Ödül töreninin ardından katılımcılar, şair Ali Rıza Ertan’ın büstüne kırmızı karanfil bıraktı.



Güncel 11.06.2022 09:27:27 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı CHP'li Ümit Kutlu hakkında suç duyurusunda bulundu

2

Osmaniye'de Serviks Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla etkinlik düzenlendi

3

Kozan'da, terör örgütü YPG/SDG yandaşlarının Türk bayrağına saldırısına tepki

4

Hatay'da aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen tarihi meclis binası tanıtıldı

5

Luxera GYO'dan konut piyasası değerlendirmesi

6

Kahramanmaraş'ta tır ile çarpışan kamyonetteki 2 kişi yaralandı

7

Beymen Reborn platformuna mobilya ve ev aksesuarları eklendi

8

Karmod'dan Tunus'a konteyner şantiye ihracatı

9

Osmaniyeli sporcular, Türkiye Ju Jıtsu Şampiyonası’ndan 19 madalyayla döndü

10

Antalya'da Atatürk Devlet Hastanesinin yapım ihalesi bu yıl gerçekleştirilecek