Bulancak’ta teknoloji bağımlılığı ile mücadele edilecek

Bulancak’ta teknoloji bağımlılığı ile mücadele edilecek

Bulancak’ta teknoloji bağımlılığı ile mücadele edilecek

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Giresun Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin ortaklaşa hazırladığı ‘Hayat Doğada Güzel’ projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.
Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada" ‘Hayat Doğada Güzel’ projenin iki temel ayağı olacak. İlk olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılacak ve ikinci olarak ise çocukların kendilerine yeni ilgi alanları oluşturmaları için doğada yapılan bilim, akıllı tarım uygulamaları ile sanat ve spor faaliyetleri yapılacak. Ayrıca çocuklara ve ailelerine, sadece teknolojinin ve teknoloji bağımlılığının ne olduğu anlatılacak olması yeterli olmayacağı gibi teknolojinin nasıl üretici bir şekilde kullanılacağı, bunun çocukların sağlığına, akademik ve sosyal hayatlarına nasıl katkı sunacağının da pratik olarak gösterilmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında yapılacak çalışmalar ise ilçedeki ilk ve ortaokul öğrencilerine teknoloji bağımlığı, dijital ortamların güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılacak ve ailelere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Bilim, sanat, spor ve oyun alanlarında etkinliklerin olduğu doğa kampı yapılacak. Akıllı tarım uygulamaları yoluyla üretime yönelik doğru teknoloji kullanımı örnekleri oluşturulacak” ifadelerine yer verildi.


Güncel 9.10.2020 12:24:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı