Bulgaristan’da nakliyecilerden uzun süren işlemlere karşı protesto

Bulgaristan’da nakliyecilerden uzun süren işlemlere karşı protesto

Bulgaristan’da nakliyecilerden uzun süren işlemlere karşı protesto

Bulgaristan Uluslararası Nakliyeciler Birliği (SPB), Türkiye ile Bulgaristan arasında sınır geçişlerindeki uzun süren işlemleri protesto etti.
Bulgaristan Uluslararası Nakliyeciler Birliği SPB üyesi tır şoförleri, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafında yer alan Kapitan Andreevo Gümrük İdaresi önünde protesto gösterisi düzenlendi. Eyleme katılan SPB Genel Müdürü Yordan Abaciyev, Türkiye’den Bulgaristan’a girişte tır araçlarının Kapitan Andreevo Gümrüğünde ortalama 3 gün bekletildiklerini, bu nedenle de kilometrelerce kuyruk oluştuğunu belirtti. Abaciyev, gümrük geçişlerindeki işlem sürelerinin minimuma indirilmesi ve uzun süren bekleyişlerin ortadan kaldırılması için yüklerin işleme alınabileceği ek geçiş noktaları oluşturulmasını talep ettiklerini söyledi.
Kapitan Andreevo Gümrük Müdürü Vasil İncov ise ek geçiş noktaları oluşturulmasının öngörüldüğünü belirterek, bu doğrultuda yıl sonuna kadar kamu ihalesi açılacağını söyledi. İhale prosedürleri nedeniyle ek geçiş noktasının en az 1 yıl daha açılamayacağını kaydeden İncov, halihazırda gün arzında yaklaşık bin 200 tırın gümrükte işlemden geçtiğini belirtti.


Yurt Dünya 2.12.2020 17:30:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Aşina" keçe resim sergisi açıldı

2

Mersin'de kolilere gizlenmiş kaçak 459 parfüm ele geçirildi

3

Mersin'de heyelan iki kırsal mahallenin yolunu kapattı

4

Mersin'de atık ve çöp biriktirilen ev temzilendi

5

Mersin'in Akdeniz ilçesinde 2 katlı metruk ev yıkıldı

6

Kocaeli'de trafik kazasında ölen kıdemli üstçavuşun cenazesi Hatay'da defnedildi

7

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da konuştu:

8

Burdur'da 3 projenin tanıtımı yapıldı

9

Depremde yaşamını yitiren AA muhabiri Burak Milli ve ailesi için mevlit okutuldu

10

Adana'da bir kişi, eski iş yerindeki 4 mesai arkadaşını tabancayla yaraladı