Burası ne Sivas ne Erzurum

Burası ne Sivas ne Erzurum

Burası ne Sivas ne Erzurum

Tüm ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava dalgası ılıman iklimi ile dikkat çeken Muğla’yı da olumsuz etkiliyor. Özellikle yüksek rakımlı yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşlar ve bu bölgelerde çalışmak zorunda olanlar soğuk ve kar ile mücadele ediyor.
Muğla’nın en yüksek rakımlı dağlarından birisi olan Kavaklıdere ilçesi sınırları içindeki 1900 rakımlı Göktepe dağının zirvesinde yer alan TRT ana verici istasyonunda görev yapan personel haftalık değişimini kar paleti ile yapıyor. Göktepe dağının zirvesindeki TRT ana verici istasyonunda hava sıcaklığı eksi 15 dereceye ulaşırken, antenleri taşıyan metrelerce yüksekteki direkler dondurucu soğuklarda buz tutuyor.
İstasyonda görev yapan teknik personel, haftada bir gün nöbet değişimi yapıyor. Kış aylarında tamamen kar ile kaplı yolda kar paleti ile yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonrası zirveye ulaşılıyor. Eksi 15 derecede kar fırtınası ve soğuk nedeniyle buzlanan direklerdeki buzlar teknik ekip tarafından kırılıyor.


Güncel 10.02.2022 12:30:54 0
Anahtar Kelimeler: burası ne sivas ne erzurum

İlginizi Çekebilir

1

Yıldız Holding'den Türkiye Gastronomi Liseleri Projesi'ne destek

2

Mersin'de çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen kişi otele yerleştirildi

3

4. Fotoğraf ve Videografi Zirvesi Antalya'da başladı

4

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doru, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Antalya'da suda yetiştirilen laleler iç piyasada yoğun talep görüyor

6

Akademisyen ve öğrenciler dondurucu soğukta buzla kaplı Çıldır Gölü'ne daldı

7

Hatay'da zeytinyağı tenekelerine gizlenmiş 100 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

8

Hatayspor, 3 futbolcu transfer etti

9

Octopus, Barcelona'da perakende sektörü için 4 yeni yapay zeka modülünü tanıttı

10

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi